Θέση µάχης, και µάλιστα άγριας, έχουν πάρει δύο διαφορετικά στρατόπεδα του ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ και πλέον η διαµάχη γίνεται δηµοσίως, χωρίς προσχήµατα. Από τη µία πλευρά βρίσκεται ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ο οποίος έχει ταυτιστεί πλέον σχεδόν απόλυτα µε τους συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ, και, από την άλλη, ένα µεγάλο κοµµάτι δηµοσιογράφων του ΣΥΡΙΖΑ, που διατηρούν καλές σχέσεις µε το Μέγαρο Μαξίµου, αλλά δεν συµφωνούν µε τη σηµερινή πορεία της δηµόσιας τηλεόρασης.

Στην Πολιτική Γραµµατεία του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι το κορυφαίο όργανο του κόµµατος, επικρατεί ιδιαίτερα κακό κλίµα για την ταύτιση της ηγεσίας της ΕΡΤ µε τους συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ και ιδιαίτερα µε τον πρόεδρό της, Παναγιώτη Καλφαγιάννη, ο οποίος για µεγάλο διάστηµα υπήρξε πολέµιος της Κουµουνδούρου.

Την εβδοµάδα που πέρασε, συνέβη κάτι ιδιαίτερα ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στη δηµόσια τηλεόραση, αλλά και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σε διάστηµα δύο ηµερών εµφανίστηκαν δύο επώνυµα άρθρα στην «Αυγή» µε εκ διαµέτρου αντίθετο περιεχόµενο.

Πάντως, ανεξάρτητα από τα παραπάνω, η αλήθεια είναι ότι η βασική αιτία για τον καυγά που έχει ξεσπάσει έχει να κάνει µε το γεγονός ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ∆ηµήτρης Τζανακόπουλος , επιθυµεί διακαώς να πάρει από τα χέρια του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής και το τελευταίο «λάφυρο» που του έχει αποµείνει στον τοµέα της επικοινωνίας.

Οι παροικούντες την κυβερνητική Ιερουσαλήµ γνωρίζουν ότι ο πόλεµος Τζανακόπουλου – Παππά για την κυριαρχία στον επικοινωνιακό τοµέα της κυβέρνησης κρατάει εδώ και καιρό, µε τον πρώτο να θεωρεί αδιανόητο το ότι δεν ελέγχει ο ίδιος την ΕΡΤ. Μάλιστα, πρόσωπα που κινούνται στο περιβάλλον του χρεώνουν στον κ. Παππά το ότι «χρησιµοποιεί τη δηµόσια τηλεόραση και για προσωπική προβολή».

Η αναµέτρηση των δύο ανδρών δεν αφορά µόνο την ΕΡΤ, αλλά και το ποιος θα έχει τον πρώτο λόγο στην επικοινωνία του Μαξίµου, δεδοµένου ότι µπαίνουµε σε προεκλογική περίοδο.  

Πηγή: Secret