Πλήρης επιβεβαίωση του Secret για την επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου και της διοίκησης της ΕΡΤ όσον αφορά την προώθηση του προερχόμενου από την «Εφημερίδα των Συντακτών» Γιάννη Σμυρλάκη στο πόστο του γενικού διευθυντή ενημέρωσης της ΕΡΤ, αντί του Παναγιώτη Τσούτσια.

Πλέον μετά και τη σχετική επίσημη ανακοίνωση του Ραδιομεγάρου, ο δημοσιογράφος καλείται να συνυπάρξει με τους Νίκο Μερτζάνη, εντεταλμένο διευθυντή ενημέρωσης, και Μπάμπη Παπαδάκη, διευθυντή σύνταξης, προκειμένου να ενισχυθούν τα νούμερα τηλεθέασης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, αλλά και γενικότερα το ενημερωτικό περιεχόμενο της κρατικής τηλεόρασης ενόψει των διαδοχικών εκλογικών αναμετρήσεων των επόμενων μηνών.

Πάντως, η νέα τριανδρία της ενημέρωσης στην ΕΡΤ κάθε άλλο παρά με ιδανικές συνθήκες ξεκινά την πορεία της. Αφενός καλείται να διαχειριστεί τις έντονες κυβερνητικές πιέσεις που απορρέουν από τα αποκαρδιωτικά ποσοστά τηλεθέασης και την αδυναμία της κρατικής τηλεόρασης να δώσει ισχυρό στίγμα σε αυτή την κρίσιμη πολιτική συγκυρία.

Αφετέρου, έχει να αντιμετωπίσει τους κλυδωνισμούς που προκαλούν οι εσωτερικές έριδες μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών, οι οποίες επί της ουσίας αποτυπώνουν τις αντίστοιχες στο εσωκομματικό πεδίο, καθώς και την οικονομική κακοδιαχείριση, για την οποία βρίσκεται εξάλλου εδώ και καιρό στο στόχαστρο και ο ίδιος ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

Στο μεταξύ, Σμυρλάκης και Παπαδάκης, συνοδευόμενοι από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, Γιάννη Δρόσο, πέρασαν την Τρίτη την πύλη του Μεγάρου Μαξίμου και συναντήθηκαν με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων τέθηκαν, μεταξύ άλλων, τόσο θέματα... γραμμής όσο και οι έντονες αντιδράσεις μιας σημαντικής μερίδας του στελεχικού δυναμικού των ειδήσεων που πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα (και δη στην εσωκομματική αντιπολίτευση) και κάθε άλλο παρά με καλό μάτι είδε την άφιξη Σμυρλάκη στην Αγία Παρασκευή.