Τη συνέχεια της εξαντλητικής διελκυστίνδας µεταξύ του Νίκου Παππά και του ∆ηµήτρη Τζανακόπουλου για την ενίσχυση της επιρροής τους στον χώρο των media σηµατοδότησε η παραµονή και των δύο στα πόστα του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής και του κυβερνητικού εκπροσώπου αντίστοιχα. Ενδεικτικό, εξάλλου, της µεγάλης επιθυµίας του πρώτου για τη διατήρηση του εν λόγω χαρτοφυλακίου στα χέρια του ήταν το γεγονός της άρνησής του στην πρόταση του πρωθυπουργού να αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών και να καταστεί πρώτος τη τάξει υπουργός - και µάλιστα σε προεκλογική περίοδο.

Προφανώς, ο φιλόδοξος και διαχρονικός πολιτικός συνοδοιπόρος του Αλέξη Τσίπρα θεώρησε πως το να κρατήσει «ζεστές» τις υψηλές επαφές του στο εγχώριο µιντιακό γίγνεσθαι είναι πολύ πιο σηµαντική παρακαταθήκη από την ανάληψη της ευθύνης για τη διενέργεια των εθνικών εκλογών.

Το ίδιο ισχύει βεβαίως και για τον ∆ηµήτρη Τζανακόπουλο, ο οποίος, αν και δεν είχε κάτι χειροπιαστό όπως ο Ν. Παππάς, ήταν σαφές ότι κάθε άλλο παρά µε καλό µάτι θα έβλεπε µια πιθανή µετακίνησή του σε άλλη κυβερνητική θέση. Πλέον και ενόψει εκλογών, αλλά και των ζυµώσεων που µοιραία θα προκαλέσει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η διαφαινόµενη εκλογική ήττα, αµφότεροι θα κοιτάξουν να ισχυροποιήσουν τα ερείσµατά τους στα media, προσβλέποντας στο µέλλον. Οπως έχει γράψει επανειληµµένως η στήλη, πέραν του φιλοκυβερνητικού Τύπου, σηµαντικό πεδίο του µεταξύ τους ανταγωνισµού είναι και το Ραδιοµέγαρο της Αγίας Παρασκευής, όπου οι εκλεκτοί του κυβερνώντος κόµµατος έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα, ανάλογα µε το αν βρίσκονται πιο κοντά στον Παππά ή τον Τζανακόπουλο.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας όχι µόνο έχει αντιληφθεί εδώ και καιρό την όλη κατάσταση, αλλά έχει σπεύσει να αναλάβει συγκεκριµένες πρωτοβουλίες. Χαρακτηριστικότερο παράδειγµα, η απόφασή του να αναθέσει αποκλειστικά στον κοινής αποδοχής Αλέκο Φλαµπουράρη τις επαφές µε τους µεγαλοµιντιάρχες για λογαριασµό της κυβέρνησης, στέλνοντας µε τον τρόπο αυτόν ηχηρό µήνυµα προς πάσα κατεύθυνση.

Μάλιστα, όπως µαθαίνουµε, το επόµενο βήµα είναι ο πολιτικός πατέρας του πρωθυπουργού να παίξει και ρόλο… κυανόκρανου, αν χρειαστεί, σε όλα τα µέτωπα της αντιπαράθεσης των δύο νεαρότερων πολιτικών. Ως εκ τούτου, αναµένεται πολύ σύντοµα να υπάρξει δάκτυλος Φλαµπουράρη τόσο στην ΕΡΤ όσο και στις εφηµερίδες που στηρίζουν την κυβέρνηση.