Στο επίκεντρο των συζητήσεων του στενού πρωθυπουργικού πυρήνα έχει επανέλθει το θέμα του εμπάργκο που έχει επιβάλει εδώ και πολύ καιρό η κυβέρνηση στον ΣΚΑΪ. Βλέπετε, μετά την απόφαση της Ν.Δ. να άρει το απαγορευτικό όσον αφορά την παρουσία των στελεχών της στην ΕΡΤ, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εισηγούνται στον Αλέξη Τσίπρα (σ.σ.: ο οποίος θα λάβει και τις τελικές αποφάσεις) να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο προκειμένου να μη μείνει πίσω στο παιχνίδι των εντυπώσεων στον δρόμο προς τις διαδοχικές κάλπες των επόμενων μηνών.

Οι εν λόγω εισηγήσεις έγιναν ακόμη πιο ισχυρές μετά τη μαραθώνια συνέντευξη του Πάνου Καμμένου στο κανάλι του Νέου Φαλήρου, η οποία σκόρπισε ανησυχία στην Ηρώδου Αττικού όσον αφορά τη διαμόρφωση των τηλεοπτικών και επικοινωνιακών ισορροπιών σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία.

Πάντως, ακόμη και σε αυτό το μέτωπο, κάθε άλλο παρά ομοιογενείς είναι οι απόψεις που εκφράζουν οι κορυφαίοι κυβερνητικοί επιτελείς για την προοπτική ολικής επαναφοράς των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ στα πάνελ του ΣΚΑΪ. Δημήτρης Τζανακόπουλος και Νίκος Παππάς εμφανίζονται (σ.σ.: σε ένα από τα ελάχιστα σημεία που συγκλίνουν οι εκτιμήσεις τους) ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί -μέχρι νεωτέρας, τουλάχιστον- σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς θεωρούν ότι μπορεί να υπάρξουν κίνδυνοι και παγίδες για την κυβέρνηση, ειδικά από την παρουσία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν φημίζονται για την ψυχραιμία ή την αρτιότητα της γνώσης τους για τα θέματα της επικαιρότητας.

Αντίθετα, πιο «ζεστοί» είναι τόσο ο Αλέκος Φλαμπουράρης όσο και ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, ωστόσο είναι κοινός τόπος πια ότι η επιστροφή των ΣΥΡΙΖΑίων στον ΣΚΑΪ θα καταστεί κάποια στιγμή... αναγκαίο κακό, όσο πλησιάζουν οι εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου.