Έντονο παρασκήνιο, εκατέρωθεν πιέσεις και, κυρίως, ένα εξαντλητικό power game μεταξύ του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου  και του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, χαρακτήριζε τη διάρκειας μόλις δέκα ημερών παραμονή του Γιώργου Κρικρή  στο πόστο του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης. Βλέπετε, ο ανταγωνισμός μεταξύ των δύο κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης και στενών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα για τη γενικότερη αύξηση της επιρροής τους στα media εκτυλίχθηκε και στο συγκεκριμένο πεδίο, οδηγώντας τον νεαρό γενικό γραμματέα σε άρον-άρον παραίτηση.

Σύμφωνα με τους γνωρίζοντες την κυβερνητική ανθρωπογεωγραφία, ο Γιώργος Κρικρής ανήκει στη σφαίρα επιρροής του Νίκου Παππά, με τον οποίον διατηρεί άριστες σχέσεις, με κοινή αναφορά -εκτός των άλλων- και τη νεοσμυρνιώτικη καταγωγή. Για την ιστορία, δε, και μόνο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Κρικρής είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης με τη δημοτική παράταξη του δημάρχου, Σταύρου Τζουλάκη, προερχομένου, ως γνωστόν, από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Με δεδομένη, λοιπόν, την εκφρασμένη επιθυμία Παππά για συμπόρευση της Κεντροαριστεράς με τον ΣΥΡΙΖΑ, στη βάση μιας προοδευτικής συμμαχίας, μόνο παράδοξο δεν είναι το γεγονός ότι ο υπουργός ξεκίνησε τα σχετικά ανοίγματα από την παραδοσιακή του έδρα.

Τα προβλήματα άρχισαν όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να εξασφαλίσει και το δικό του μερίδιο από τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώθηκε στη Γραμματεία, ζητώντας -εν είδει ανταλλάγματος- από τον νέο γραμματέα, και όχι μόνο, την τοποθέτηση δικών του ανθρώπων σε θέσεις-κλειδιά, αλλά και την προώθηση μιας σειράς ζητημάτων. Κάπως έτσι, η μόνιμη κόντρα μεταξύ των δύο ισχυρών παικτών του συστήματος Τσίπρα μεταφέρθηκε και στο κτίριο της Καλλιθέας, με τους θιασώτες της μιας και της άλλης πλευράς να δίνουν κυριολεκτικά τα ρέστα τους για την επικράτηση έναντι της αντίπαλης εσωκομματικής φατρίας.

Ως εκ τούτου, και μη μπορώντας να αντέξει το κλίμα που είχε διαμορφωθεί (αλλά και σκεπτόμενος ότι η αποδοχή της συγκεκριμένης θέσης θα μπορούσε να του γυρίσει μπούμερανγκ σε ό,τι αφορά τη φιλοδοξία του να κάνει πολιτική καριέρα στους κόλπους του ΚΙΝ. ΑΛ. ο νεαρός γενικός γραμματέας των δέκα ημερών δήλωσε παραίτηση. Η εξέλιξη αυτή πυροδότησε νέο γύρο εντάσεων, αφού κατά κοινή ομολογία το Μαξίμου εκτέθηκε εκ νέου ανεπανόρθωτα, με τον Αλέξη Τσίπρα να μην μπορεί να κρύψει τον εκνευρισμό του.