Εδώ και καιρό διαβάζουμε στο SECRET της εφημερίδας Παραπολιτικά, για τον προβληματισμό που επικρατεί στα υψηλά κλιμάκια του ΣΚΑΪ. Η κατάσταση πλέον έχει ξεπεράσει το «κόκκινο» και ο Γιάννης Αλαφούζος έχει αρχίσει να κάνει, για άλλη μία φορά, περίεργες σκέψεις για το μέλλον της ραδιοτηλεοπτικής επιχείρησης που διαθέτει. Βλέποντας ότι τα έσοδα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, φαίνεται ότι έχει καταλήξει στην απόφαση να επιστρέψει στο μοντέλο του αρχικού ΣΚΑΪ, με τα ντοκιμαντέρ και... τις αρκούδες.

Προς αυτή την κατεύθυνση τον ωθεί και η στενή συνεργάτιδά του και νέα μάνατζερ του σταθμού (αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος), Ευαγγελία Κουτσαυτάκη. «Αν συνεχίσουμε με αυτές τις ζημίες, σε λίγο δεν θα έχουμε να πληρώσουμε…», είναι η διαπίστωση που γίνεται από τους γνωρίζοντες τα οικονομικά της επιχείρησης. Μπροστά σ’ αυτή τη δύσκολη πραγματικότητα για τη ραδιοτηλεοπτική επιχείρηση του Νέου Φαλήρου, ο κ. Αλαφούζος έχει αρχίσει να σκέφτεται σοβαρά κάποια πράγματα. Στο πλαίσιο αυτό μελετά τη συνολική κατάργηση των εκπομπών που έχουν υψηλό κόστος, αφήνοντας στο πρόγραμμα τους φθηνούς. «Πιλότο» αποτελούν τα μπάτζετ των εκπομπών που παρουσιάζουν οι Γιώργος Αυτιάς και Κυριάκος Θωμαΐδης. Ανεξάρτητα, όμως, από το τι θα επιλέξει να κάνει σε επίπεδο προγράμματος ο κ. Αλαφούζος, αξίζει να σημειωθεί η πληροφορία που θέλει τις διοικήσεις της Εθνικής και της Πειραιώς να του έχουν γυρίσει την πλάτη στα αιτήματα για δανειοδότηση.

Οι βραχυπρόθεσ΅ες δανειακές υποχρεώσεις του φτάνουν τα 22 εκατ. ευρώ και οι ΅ακροπρόθεσ΅ες τα 31 εκατ. ευρώ. Οι λοιπές βραχυπρόθεσ΅ες υποχρεώσεις είναι ύψους 14 εκατ. ευρώ και οι ΅ακροπρόθεσ΅ες 19 εκατ. ευρώ. Επίσης, έχει αξία η πληροφορία που θέλει το αφεντικό του ΣΚΑΪ εσχάτως να «αποθεώνει» τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Πάντως, το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα κληθεί να διαχειριστεί κατά το προσεχές διάστημα ο Γιάννης Αλαφούζος έχει να κάνει με τον έλεγχο που διενεργείται αναφορικά με τον τρόπο απόκτησης του Seven X (μετέπειτα ΣΚΑΪ) από την Αγροτική Τράπεζα.