Προσαρμοσμένος στις έκτακτες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα, εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού, ο Οίκος Δημοπρασιών Καπόπουλος άνοιξε νέες διαδικτυακές συναλλαγές υπό την ειδική ονομασία «Quarantine Auction».
bid_kapopoulos_covid


Kάνοντας προβολή των hashtags #stayhomeinvestinart και #μένουμεσπίτι, η Kapopoulos Fine Arts, ακολουθεί το διεθνές μοντέλο των online αγοραπωλησιών το οποίο καταγράφει άκρως ικανοποιητική δραστηριότητα, ακόμη και εν μέσω της εξάπλωσης του COVID-19.

Η διοίκηση του οίκου, ασφαλώς στοχεύει στη διατήρηση της ελληνικής αγοράς τέχνης, δοκιμάζοντας την ψυχολογία των αγοραστών, σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο, ιδίως μετά την αναβολή του καθιερωμένου ανοιξιάτικου Greek Sale στο Λονδίνο.

ΜΙΚΡΕΣ ΑΝΑΣΕΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ
Επενδυτές και συλλέκτες, μεταφερόμενοι στην διαδικτυακή δημοπρασία βλέπουν αρκετές ιδανικές ευκαιρίες τόσο από έργα Ελλήνων εικαστικών, όσο και και διεθνών. Οπως έχει αναφέρει πολλές φορές η στήλη Luxury & Art Business της εφ/δας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, σε ταραχώδεις περιόδους, ακόμη και σε εποχές πολέμου, η αγορά έργων τέχνης, όπως και η αγορά χρυσού και διαμαντιών αποτελούσε το πιο ασφαλές καταφύγιο ρευστότητας.

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ
Ενα από τα έργα που τραβούν αρκετά την προσοχή και το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι του Αλέκου Φασιανού με τιμές εκτίμησης 6.000 με 8.000 ευρώ και starting bid πολύ χαμηλότερα που αυτή την ώρα κυμαίνεται στα 1.900 ευρώ. 

fassianos_kapopoulos

Ιδανικό έργο για αγορά είναι εκείνο του Γιάννη Κούτρικά (λάδι σε καμβά). Εκτιμάται μεταξύ 2.000 και 3.000 ευρώ, ενώ το bidding έχει ξεκινήσει στα 250 ευρώ.

κουτρικασ


Ακόμη, τα βλέμματα τραβά μία κατασκευή του David Gerstein με τίτλο «5th Avenue L». Εχει εκτιμηθεί μεταξύ 5.000 με 7.000 ευρώ και το bidding price είναι αυτή την ώρα στα 2.800 ευρώ.
david_gerstein