Η Ryanair προχώρησε σε μείωση των ετήσιων προβλέψεων επιβατικής κίνησης κατά 5 εκατομμύρια επιβάτες περίπου σήμερα, επικαλούμενη τα νέα lockdown που επέβαλαν η Βρετανία και η Ιρλανδία προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση της νέας μετάλλαξης του κοροναϊού.

 Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, η μεγαλύτερη της Ευρώπης, δήλωσε ότι θα μειώσει σημαντικά τα προγράμματα πτήσεων από τις 21 Ιανουαρίου και έως το τέλος του τρέχοντος lockdown.

 Τα βρετανικά και ιρλανδικά περιοριστικά μέτρα «θα έχουν ως αποτέλεσμα την πραγματοποίηση ελάχιστων ή και καθόλου πτήσεων μεταξύ Ιρλανδίας και Βρετανίας από τα τέλη Ιανουαρίου και όσο καιρό τα μέτρα θα βρίσκονται σε ισχύ» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ryanair.

 Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία μειώνει τις προβλέψεις για την ετήσια επιβατική κίνηση για το οικονομικό της έτος, που κλείνει στις 31 Μαρτίου 2021, από την τρέχουσα πρόβλεψη για «λιγότερους από 35 εκατομμύρια επιβάτες» σε μεταξύ 26 και 30 εκατομμύρια επιβάτες.

 «Η Ryanair εκτιμά ότι αυτές οι περικοπές πτήσεων και η επιπλέον μείωση της επιβατικής κίνησης δεν θα επηρεάσουν τις καθαρές απώλειες της εταιρείας για το έτος που κλείνει στις 31 Μαρτίου 2021 μια που πολλές από αυτές τις πτήσεις θα ήταν ζημιογόνες», αναφέρει η ανακοίνωση.

 Πηγή: Reuters