Σύμφωνο συνεργασίας για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου καπνικών προϊόντων υπέγραψαν ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργος Πιτσιλής και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης.

Μέσω του συμφώνου ενισχύεται η στρατηγική συνεργασία των δύο πλευρών που στοχεύει στην καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου προϊόντων καπνού. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία Παπαστράτος συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα την ΑΑΔΕ μέσω νέας δωρεάς εξοπλισμού, που προορίζεται να καλύψει μέρος των επιχειρησιακών της αναγκών.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, δήλωσε: «Η συμφωνία αυτή φιλοδοξεί να ξεφύγει από τον ορίζοντα μιας τυπικής επικύρωσης και προς τούτο πρέπει να την αντιληφθούμε ως ευκαιρία για να αναπτύξουμε δράση και αλλαγή του τρόπου σκέψης μας στον τομέα του λαθρεμπορίου και της προστασίας των καταναλωτών. Ευελπιστώ να αποτελέσει ένα ακόμα βήμα συνεργασίας που αφενός θα μας οδηγήσει να εργαστούμε στο ίδιο τραπέζι για να αντιμετωπίσουμε τις κοινές προκλήσεις, αφετέρου θα μετουσιωθεί σε συγκεκριμένες δράσεις με ορατά αποτελέσματα».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης, εξήρε το έργο της ΑΑΔΕ τονίζοντας τη συνεισφορά της στην επίλυση ενός χρόνιου οικονομικού και κοινωνικού προβλήματος. «Το παράνομο εμπόριο προϊόντων καπνού είναι ένα γνωστό και δύσκολο κοινωνικό πρόβλημα. Η ΑΑΔΕ έχει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμησή του, χωρίς να στέκεται μόνο στις οικονομικές επιπτώσεις του, αλλά κατανοώντας και τις επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών και την κοινωνία. Στην Παπαστράτος αναγνωρίζουμε το έργο και την προσφορά της ΑΑΔΕ και προσπαθούμε, όπως οφείλουμε, να το στηρίξουμε στην πράξη».