Για επιβεβαίωση της ισχυρής ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σχολιάζοντας τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ. Επεσήμανε, παράλληλα, ότι πλέον καθίσταται απολύτως εφικτός ο στόχος για το 2021, αφού είναι ρεαλιστικός, ίσως και συντηρητικός. Και απηύθυνε κάλεσμα ένταση των προσπαθειών, ώστε η παρούσα ισχυρή ανάκαμψη να δώσει τη σκυτάλη σε υψηλή, διατηρήσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη.

«Σήμερα, η ΕΛΣΤΑΤ δημοσιοποίησε τα προσωρινά στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας κατά το γ' τρίμηνο του 2021. Στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 13,4% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020, ενώ, παράλληλα, αναθεωρήθηκε επί τα βελτίω η πορεία του ΑΕΠ το α' και το β' τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Έτσι, για το 9μηνο του 2021, ο ρυθμός μεγέθυνσης διαμορφώνεται, πλέον, πάνω από το 9,3%», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

«Επιβεβαιώνεται, επομένως, η ισχυρή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και καθίσταται απολύτως εφικτός ο στόχος για το 2021, αφού είναι ρεαλιστικός, ίσως και συντηρητικός. Ανάκαμψη που βασίζεται, μεταξύ άλλων, στη σημαντική ενίσχυση των επενδύσεων και των καθαρών εξαγωγών. Η εξέλιξη αυτή, μαζί με τη συρρίκνωση της ανεργίας και τη βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, αποτελεί ακόμα μία απόδειξη της ορθότητας και αποτελεσματικότητας της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης», υπογράμμισε ο κ. Σταϊκούρας.

«Είναι στο χέρι όλων μας- πολιτείας και κοινωνίας- να αξιοποιήσουμε τη δυναμική που έχει δημιουργηθεί, να υπερβούμε νέες, εξωγενείς κυρίως, προκλήσεις και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, ώστε η παρούσα ισχυρή ανάκαμψη να δώσει τη σκυτάλη σε υψηλή, διατηρήσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη, προς όφελος όλων των πολιτών- και πρωτίστως της νέας γενιάς», διαμήνυσε κλείνοντας ο ίδιος.