Όλα και πιο ακριβά γίνονται κάθε βδομάδα τα λουλούδια, με τους ιδιοκτήτες ανθοπωλείων να βρίσκονται ήδη στα όριά τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι αυξήσεις είναι συνεχείς, όπως και η πτώση του τζίρου στα καταστήματα το τελευταίο διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα λουλούδια σύντομα θα έρχονται από το εξωτερικό, καθώς τα ελληνικά θερμοκήπια δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις ανατιμήσεις, ενώ τα καταστήματα προσπαθούν όσο μπορούν να συγκρατήσουν τις τιμές.

Όπως αναφέρει ο Νίκος Ανδρικόπουλος, ιδιοκτήτης ανθοπωλείου στην Πάτρα, στο thebest.gr: «Υπάρχει αύξηση στην τιμή όλων των λουλουδιών. Οι αυξήσεις στο πετρέλαιο δυσκολεύουν τη λειτουργία των θερμοκηπίων και έτσι αναγκαζόμαστε να προμηθευόμαστε λουλούδια από το εξωτερικό. Όλα τα λουλούδια από διάφορες χώρες καταλήγουν στην Ολλανδία και από εκεί με τη σειρά μας τα παραγγέλνουμε και εμείς.

Αυτό ισχύει για όλα τα λουλούδια, το πρώτο που προμηθευόμαστε είναι το τριαντάφυλλο. Μέχρι πριν λίγο καταφέρναμε να αγοράζουμε από την Ελλάδα, αλλά εν όψει του χειμώνα φαίνεται ότι θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Θα είναι μεγάλο το ποσοστό των λουλουδιών που θα έρχεται από το εξωτερικό, ενώ κάθε εβδομάδα αλλάζουν οι τιμές με αυξητική τάση. Προσπαθούμε έως τώρα να μην αυξηθεί η τιμή για τον καταναλωτή. Κάνουμε ό,τι μπορούμε. Υπάρχουν αυξήσεις όχι όμως αυτές που θα έπρεπε.

Ουσιαστικά την αύξηση την πληρώνουν τα μαγαζιά. Η αύξηση που μπορεί να βάλουμε είναι μικρή και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα μαγαζιά είναι σοβαρό. Αν ανεβάσουμε πολύ τις τιμές στα λουλούδια, δεν θα μπει κανείς στα μαγαζιά μας».

«Δεν μπορώ να ξέρω πού θα φτάσει η τιμή μίας ανθοδέσμης όμως ο χειμώνας θα είναι δύσκολος, αν και μέχρι τώρα δεν έχει μειωθεί η κίνηση. Ο κόσμος αγαπά και προτιμά το λουλούδι κι εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να συγκρατήσουμε τις τιμές όσο μπορούμε», πρόσθεσε.