H Credit Suisse Group AG βρισκόταν στη διαδικασία περικοπής 9.000 θέσεων εργασίας σε μια προσπάθεια να… σωθεί, ακόμα και πριν από την εξαγορά της ελβετικής τράπεζας με τη μεσολάβηση της κυβέρνησης. Αυτή είναι μόνο η αρχή μετά τη συμφωνία της UBS Group AG να αγοράσει την προβληματική τράπεζα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Σημειώνεται πως η συγχώνευση δημιουργεί σημαντικές επικαλύψεις. Οι δύο τράπεζες απασχολούσαν μαζί σχεδόν 125.000 άτομα στο τέλος του περασμένου έτους, με περίπου το 30% του συνόλου στην Ελβετία.

Ο πρόεδρος της UBS, Κολμ Κέλεχερ, δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε τον αριθμό των περικοπών θέσεων εργασίας, αλλά η UBS ανέφερε ότι θα είναι σημαντικός. Η εταιρεία σημείωσε σε ανακοίνωσή της την Κυριακή ότι σχεδιάζει να μειώσει το ετήσιο κόστος κατά περισσότερα από 8 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2027. Αυτό είναι σχεδόν το ήμισυ των δαπανών της Credit Suisse πέρυσι.

Επίσης, ο Κέλεχερ δήλωσε ότι η εταιρεία ήταν αποφασισμένη να διατηρήσει την κερδοφόρα ελβετική μονάδα της Credit Suisse, παρά τις ανησυχίες για συγκέντρωση στην εγχώρια αγορά από αυτή τη συμφωνία. Ήταν επίσης ξεκάθαρος ότι η UBS είναι ευχαριστημένη από την επιχείρηση χρηματοοικονομικής διαχείρισης της Credit Suisse, αλλά λιγότερο από την επενδυτική της τράπεζα. Η επενδυτική τράπεζα θα συρρικνωθεί, τερματίζοντας πιθανότατα τα όνειρα για μια απόσχιση της CS First Boston. «Επιτρέψτε μου να είμαι πολύ συγκεκριμένος σε αυτό: Η UBS σκοπεύει να μειώσει τις δραστηριότητες επενδυτικής τραπεζικής της Credit Suisse και να τις ευθυγραμμίσει με τη συντηρητική κουλτούρα κινδύνου μας», δήλωσε ο Κέλεχερ στη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής. 
Τέλος, ο πρόεδρος της UBS δήλωσε ότι κατανοεί ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι «δύσκολοι» για το προσωπικό της Credit Suisse.