Με τις προβλέψεις να δείχνουν τουλάχιστον 10% άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, οκτώ νέες ξενοδοχειακές μονάδες ετοιμάζονται να κάνουν το πρώτο τους crash test στην τουριστική αγορά ενόψει της θερινής σεζόν.

 Πολύ δυνατό είναι το άνοιγμα που κάνει η Zeus International Hotels & Resorts με ένα νέο grand resort στη Χαλκιδική, επιβεβαιώνοντας τη μετεξέλιξη της εταιρείας στον τομέα της φιλοξενίας. Πρόκειται για το «Ajul Luxury Hotel & Spa Resort», η επένδυση του οποίου είναι από τις πιο σημαντικές και αγγίζει τα 40 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Zeus International Hotels & Resorts, Χάρη Σιγανό.



Μόνο από την κίνηση αυτή αναμένεται να προστεθεί ένα ποσοστό 25% παραπάνω στους φετινούς στόχους για τα έσοδα της Zeus, που -όπως προβλέπεται- θα ξεπεράσουν τα 110 εκατ. ευρώ.  Η νέα μονάδα στη Χαλκιδική διαθέτει 171 δωμάτια, όλα άνω των 40 τ.μ., ενώ οι βίλες είναι άνω των 200 τ.μ. 

Πάνω από 300 δωμάτια

Την ίδια ώρα, η εταιρεία κάνει βήματα και στην Κρήτη, αφού από φέτος θα διαχειρίζεται το «Wyndham Grand Crete Mirabello Bay», στον Αγιο Νικόλαο.  Πρόκειται για έναν τεράστιο χώρο φιλοξενίας με περισσότερα από 300 δωμάτια (bungalows και σουίτες), καθώς και περισσότερες από 100 ιδιωτικές πισίνες. Στα συν της μονάδας είναι οι δύο ιδιωτικές παραλίες, αλλά και μία ιδιωτική μαρίνα. Μεγάλο αβαντάζ αποτελεί το ειδικά διαμορφωμένο κελάρι με premium ετικέτες που βρίσκεται στον κόλπο του Μιραμπέλου, τοποθεσία γνωστή ως «Σπηλιά».



Και στην Κω

H Zeus απέκτησε, επιπλέον, το «Ammos Resort» στην Κω, το οποίο ανοίγει φέτος τις πόρτες του ως τετράστερο ξενοδοχείο, αλλά στο τέλος της σεζόν θα ανακαινιστεί, με σκοπό να μετατραπεί σε ένα από τα κορυφαία ξενοδοχεία του νησιού, με νέα επέκταση σε διπλανά οικόπεδα και με αύξηση από τα 114 στα 260 δωμάτια. Η φετινή σεζόν αναμένεται κερδοφόρα και για τον Ομιλο MarBella Collection, καθώς στις 19 Μαΐου ανοίγει το πεντάστερο «MarBella Corfu» στην Κέρκυρα, που αποτελεί μια νέα πρόταση premium-all-inclusive διαμονής. 



Ειδικότερα, στο συνολικό πακέτο διακοπών περιλαμβάνονται τα γεύματα, τα ποτά, η ψυχαγωγία και τα θαλάσσια σπορ, η παιδική φροντίδα για παιδιά ηλικίας από 4 έως 12 ετών, με παγωτό (απεριόριστο), σνακ και αναψυκτικά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, και τέσσερα δείπνα à la carte την εβδομάδα, μια δωρεάν κρουαζιέρα με παραδοσιακό καΐκι σε κοντινές παραλίες κ.ά.  Το «MarBella Corfu» θα λειτουργήσει με 67 διευρυμένα δωμάτια-σουίτες (deluxe bungalow), εκ των οποίων ορισμένα διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες ή ιδιωτικό κήπο και με δυνατότητα φιλοξενίας έξι ατόμων. Τη ζήτηση αναμένεται να εκτοξεύσει και το εντυπωσιακό υδάτινο πάρκο (aqua park), το μοναδικό στο νησί.

Νέο μεγάλο άνοιγμα στην Κρήτη κάνει από την 1η Μαΐου η αλυσίδα Brown Hotels με το καινούργιο «Isla Brown Chania».  Πρόκειται για ένα νέο grand resort με δυναμικότητα 150 δωματίων, ενώ θα περιλαμβάνει ειδικό χώρο wellness, τρία εστιατόρια και πολυτελείς σουίτες, που σταδιακά αναμένεται να αυξηθούν σε αριθμό. Ακόμα, έχει σχεδιαστεί ένα κέντρο εκδηλώσεων, χωρητικότητας 300 ατόμων, τόσο για επαγγελματικό όσο και για γαμήλιο τουρισμό.



Άνοιξαν

Πριν από λίγες ημέρες άνοιξε τις πύλες της στην Κεφαλλονιά η «Villa Comi», ένα νέο boutique ξενοδοχείο της αλυσίδας Aria Hotels, μαρτυρώντας πως ο τουρισμός στα Επτάνησα αυξάνεται ραγδαία.  Η νέα μονάδα βρίσκεται στην περιοχή Μαυράτα, σε μια από τις πιο προνομιακές τοποθεσίες της νότιας πλευράς του νησιού, όπου βρίσκουν καταφύγιο οι χελώνες Καρέτα-Καρέτα.

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών προσελκύει το κελάρι κρασιών που διαθέτει το κατάλυμα, με ιδιαίτερες γεύσεις για τους λάτρεις του είδους.  Το χαρτοφυλάκιο των Aria Hotels μεγαλώνει και από άλλο ένα νέο απόκτημα, στις Κυκλάδες. Πρόκειται για τη «Villa Selena» στη Σύρο, ένα ανακαινισμένο διατηρητέο αρχοντικό κτίριο, σε μια από τις πιο ξεχωριστές περιοχές του νησιού, τα Βαπόρια. Αποτελείται από πέντε ευρύχωρα δωμάτια και μία σουίτα με θέα στη θάλασσα και με τζακούζι με θέα στην πόλη της Σύρου

Τέλος, «απόβαση» στη Μύκονο κάνει η κυπριακή Thanos Hotels & Resorts, που φέτος ξεκινά να λειτουργεί το «A Μyth of Mykonos», που σηματοδοτεί και την πρώτη -εκτός έδρας- δραστηριότητα στον κλάδο. Πρόκειται για ένα boho style ξενοδοχείο στον Αγιο Στέφανο, με 17 δωμάτια και σουίτες με ιδιωτικές βεράντες και πισίνες. 

*Δημοσιεύτηκε στο «Money Pro» στις 28 Απριλίου 2023