Το τσουχτερό κρύο και οι χαμηλές θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, έφεραν και τις αυξημένες αγορές καυσόξυλων, που μέχρι τώρα και εξ αιτίας των υψηλών θερμοκρασιών κινούνταν σε υποτονικούς ρυθμούς.

Έστω και με καθυστέρηση, λοιπόν, φαίνεται ότι καταγράφεται αύξηση στην ζήτηση των καυσόξυλων, μιας και αποτελούν οικονομικό τρόπο θέρμανσης για τα νοικοκυριά. Επιπλέον φέτος οι τιμές είναι σχεδόν 10% κάτω από τα περσινά επίπεδα.

Υπάρχουν βέβαια και οι πιο προνοητικοί που έχουν προμηθευτεί τα καυσόξυλα τους από τις αρχές του φθινοπώρου.

Μάλιστα, αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν ως βασική πηγή θέρμανσης τα ξύλα, με αποτέλεσμα να προμηθεύονται μεγάλες ποσότητες.

Αναφορικά με τις τιμές, τα βασικά είδη των καυσόξυλων κυμαίνονται:

  • Οξιά:120-140€
  • Δρυς:130-140€
  • Πεύκο:100 – 130€
  • Ελιά: 140-160€

Καυσόξυλα: Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί τους καταναλωτές

Σημειώνεται πως οι ειδικοί συμβουλεύουν τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί στην επιλογή των καυσόξυλων. Ιδιαίτερα, συμβουλεύουν τους καταναλωτές να κάνουν έρευνα αγοράς, να διευκρινίζουν την ποιότητα των ξύλων, ενώ τονίζουν πως τα ξύλα δεν θα πρέπει να είναι νωπά και οι καταναλωτές να πηγαίνουν στα σημεία πώλησης.

Διαβάστε ακόμα: Το κρας τεστ για τον φθηνότερο τρόπο θέρμανσης - Τι συμφέρει και τι όχι, η έρευνα του ΕΜΠ

Οι έμποροι ξυλείας συνιστούν στους πελάτες να προτιμούν ξύλα που είναι πιο διαδεδομένα και να αποφεύγουν εκείνα που προέρχονται από δέντρα όπως λεύκα, ευκάλυπτο και κυπαρίσσι.