Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση και αποτροπή της αισχροκέρδειας. Το νομοσχέδιο θα παραμείνει αναρτημένο στη σχετική πλατφόρμα μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2024.

Ειδικότερα, το υπουργείο Ανάπτυξης ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως έθεσε προς δημόσια διαβούλευση τις διατάξεις του Κεφαλαίου Α’ του νόμου 4177/2013 (ΦΕΚ Α’173/2013) που αφορούν σε ρυθμίσεις για την αγορά προϊόντων και την παροχή υπηρεσιών, καθώς και την κατ’ εξουσιοδότηση αυτού Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών» (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.), ΦΕΚ Β΄2983/2017.

Διαβάστε ακόμα: Πού ήχησαν οι καμπάνες των 10,6 εκατ. ευρώ - Τα πρόστιμα για αισχροκέρδεια που επέβαλε το Υπουργείο Ανάπτυξης (πίνακας)

Σχόλια και παρατηρήσεις θα κατατίθενται μέσω της σχετικής πλατφόρμας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://gge.mindev.gov.gr/home/diavouleuseis/  έως τις 31 Ιανουαρίου 2024.

Όπως δήλωσε και χθες,Τρίτη, κατά την επίσκεψή του σε κατάστημα αλυσίδας σούπερ μάρκετ, ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Σκρέκας, «ο νόμος που έχουμε θεσπίσει για την αθέμιτη κερδοφορία θα συνεχιστεί και το 2024, ώστε να έχουμε τα εργαλεία που θα ελέγχουν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Οι επιχειρήσεις μειώνουν τις τιμές ώστε ο καταναλωτής να έχει πρόσβαση στα προϊόντα τα οποία είναι απαραίτητα για αυτές τις ημέρες. Βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησής μας ήταν και είναι να διασφαλίσουμε, ότι το οικογενειακό τραπέζι θα είναι γεμάτο. Το “Καλάθι του Νοικοκυριού” και η πρωτοβουλία “Μόνιμη Μείωση Τιμής” δίνουν τη δυνατότητα στα νοικοκυριά και στην ελληνική οικογένεια να έχουν πρόσβαση σε πιο χαμηλές τιμές. Στη “Μόνιμη Μείωση Τιμής” έχουν ενταχθεί σχεδόν 1.300 διαφορετικά επώνυμα προϊόντα από μεγάλους προμηθευτές.

Οι έλεγχοι για την αισχροκέρδεια έχουν ενταθεί και ιδιαίτερα κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Όπου χρειάζεται θα επιβάλλονται βαριά πρόστιμα τα οποία και θα ανακοινώνονται».