Ο πληθωρισμός επηρεάζει ιδιαίτερα τις τιμές και στο αρνί –όπως φυσικά και στα άλλα προϊόντα, κυρίως τρόφιμα – κάνοντας πιο ακριβό το τραπέζι στον παραδοσιακό εορτασμό της Κυριακής του Πάσχα.

Η τιμή για το αρνί σε συνοικιακά κρεοπωλεία κυμαίνεται μεταξύ 13 ευρώ – 14 ευρώ το κιλό, με τους επαγγελματίες να προετοιμάζουν τους πελάτες ότι το κόστος θα «σκαρφαλώσει» στα 15 ευρώ.

“Περιμένουμε η τιμή να κινηθεί περίπου στα 14 ευρώ – 15 ευρώ, να μην υπάρξει μεγάλη απόκλιση από την τωρινή τιμή σε συνοικιακά μαγαζιά, όπως το δικό μας. Υπάρχει μείωση παραγωγής, η οποία αρχίζει να φαίνεται και στα δικά μας τιμολόγια”, τονίζουν επαγγελματίες στον χώρο του κρέατος, μιλώντας στον ALPHA.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czcn3vhz73rl)

Πέραν από το αρνί “καπέλο” 0,50 ευρώ  και στο μοσχάρι – Είδος “πολυτελείας” τα ψάρια

Το “καπέλο” στο μοσχάρι τους τελευταίους τέσσερις μήνες έχει ανέλθει στα 0,50 ευρώ, με την τελική τιμή για τον καταναλωτή να διαμορφώνεται στα 13,50 ευρώ / κιλό.

Τα ψάρια, τόσο στα συνοικιακά ιχθυοπωλεία όσο και στις λαϊκές αγορές, παραμένουν είδος πολυτελείας, αφού μέσα σε έξι μήνες οι τιμές έχουν σημειώσει σημαντική αύξηση. Συγκεκριμένα, το κόστος μίας τσιπούρας «σκαρφάλωσε» από τα 8 ευρώ στα 10 ευρώ, της κουτσομούρας από 17 ευρώ έως και 23 ευρώ, ενώ, για ένα κιλό φρέσκα καλαμάρια ο καταναλωτής πρέπει να πληρώσει μέχρι και 23 ευρώ, από 21 ευρώ.