Σε εφαρµογή τέθηκε σε ∆ηµόσιο, ∆ΕΚΟ, τράπεζες και ιδιωτικό τοµέα η 6η µέρα απασχόλησης για τις επιχειρήσεις, τους οργανισµούς και τις εκµεταλλεύσεις συνεχούς λειτουργίας που εφαρµόζουν σύστηµα πενθήµερης εβδοµαδιαίας εργασίας. Οι εργαζόµενοι θα αµείβονται επιπλέον για την 6η µέρα µε το 40% του ηµεροµισθίου και το 115% αν είναι αργία.

Νόμος Γεωργιάδη

Πρόκειται για την ενεργοποίηση του άρθρου 25 του νόµου 5053/23 (πρόσφατος εργασιακός νόµος Γεωργιάδη), ο οποίος όριζε µε υπουργική απόφαση (113169/7421/28/12/2023) την έναρξη της 6ήµερης εργασίας για όσους εργάζονται µε πενθήµερο, από την 1η Μαρτίου 2024. Με βάση την απόφαση, όλες οι παραπάνω επιχειρήσεις για το προσωπικό τους, προκειµένου να κάνουν χρήση της έκτης µέρας της εβδοµάδας, πρέπει να δηλώσουν αρχικά και υπευθύνως στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ ότι ανήκουν στη συγκεκριµένη κατηγορία επιχειρήσεων. Η απασχόληση των εργαζοµένων, κατά την πρόσθετη ηµέρα, δεν δύναται να υπερβαίνει τις οκτώ ώρες, ενώ δεν επιτρέπεται η πραγµατοποίηση υπερεργασίας και υπερωριακής απασχόλησης από τον εργαζόµενο. Οι ανωτέρω εργοδότες υποχρεούνται να καταχωρίζουν τα στοιχεία των χρονικών ορίων εργασίας των εργαζοµένων τους που θα απασχοληθούν κατά την έκτη ηµέρα στη δήλωση οργάνωσης του χρόνου εργασίας πριν από την ανάληψη υπηρεσίας από τους εργαζοµένους. Οι εργοδότες επιχειρήσεων ή εκµεταλλεύσεων που δεν είναι από τη φύση τους συνεχούς λειτουργίας, αλλά είναι δυνατόν να λειτουργούν κατά τις ηµέρες ∆ευτέρα έως και Σάββατο επί 24 ώρες µε σύστηµα εναλλασσόµενων βαρδιών και στις οποίες οι εργαζόµενοι απασχολούνται σε πενθήµερη εβδοµαδιαία εργασία, προκειµένου -σε εξαιρετικές περιπτώσεις, κατά τις οποίες η επιχείρηση παρουσιάζει απρόβλεπτα ιδιαίτερα αυξηµένο φόρτο εργασίας- να κάνουν χρήση της έκτης ηµέρας της εβδοµάδας, πρέπει:

  • Να έχουν δηλώσει αρχικά και υπευθύνως στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ ότι ανήκουν στη συγκεκριµένη κατηγορία επιχειρήσεων.
  • Να δηλώνουν, κάθε φορά που επιθυµούν να κάνουν χρήση της 6ης ηµέρας, εκ των προτέρων και σε κάθε περίπτωση πριν από την ανάληψη υπηρεσίας από τους εργαζοµένους, στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ ότι η επιχείρηση ή εκµετάλλευση παρουσιάζει ιδιαίτερα αυξηµένο φόρτο εργασίας κατά µια συγκεκριµένη περίοδο. Η ειδική συνθήκη του απρόβλεπτα ιδιαίτερα αυξηµένου φόρτου εργασίας υπόκειται σε έλεγχο της αρµόδιας υπηρεσίας της Επιθεώρησης Εργασίας.
  • Η απασχόληση των εργαζοµένων, κατά την πρόσθετη ηµέρα, δεν δύναται να υπερβαίνει τις οκτώ ώρες. Κατά την ηµέρα αυτή δεν επιτρέπεται η πραγµατοποίηση υπερεργασίας και υπερωριακής απασχόλησης από τον εργαζόµενο.
  • Στην περίπτωση που η απασχόληση συµπίπτει µε Κυριακή ή αργία, ο εργαζόµενος θα λάβει επιπλέον του 40% και την προσαύξηση 75%, ήτοι συνολικά +115%. Η απασχόληση την 6η µέρα εντός της ίδιας εβδοµάδας δεν χορηγεί ηµέρα εβδοµαδιαίας ανάπαυσης (ρεπό), εκτός εάν αυτή συµπέσει µε εξαιρέσιµη µέρα.
  • Σε περιπτώσεις που επιχειρήσεις ή εκµεταλλεύσεις έχουν νυχτερινές βάρδιες πενθηµέρου (00.00-06.00),  επ’ ουδενί επιτρέπεται η απασχόλησή τους 6η µέρα κατά τη νυχτερινή βάρδια.

Εκτός των ιδιωτικών επιχειρήσεων, 6η µέρα µπορούν να απασχοληθούν εργαζόµενοι σε ΟΤΑ, ∆ΟΥ, ∆ΕΗ, ΕΥ∆ΑΠ και άλλες επιχειρήσεις του ευρύτερου τοµέα που σχετίζονται µε εργασίες που εξυπηρετούν το κοινό.

Παραδείγματα

Για παράδειγµα, εργαζόµενος που απασχολείται ∆ευτέρα έως Παρασκευή και εκτάκτως χρειάζεται να εργαστεί και το Σάββατο της ίδιας εβδοµάδας, το Σάββατο θα πληρωθεί µε το επιπλέον 40%, χωρίς να λάβει πρόσθετη µέρα ανάπαυσης.

Άλλος εργαζόµενος που εργάζεται από ∆ευτέρα έως Πέµπτη και την Παρασκευή έχει νόµιµη άδεια απουσίας και το Σάββατο προγραµµατισµένη εργασία, το Σάββατο θα πληρωθεί το ηµεροµίσθιό του προσαυξηµένο κατά 30%, χωρίς να λάβει επιπλέον µέρα ανάπαυσης.

Δημοσιεύτηκε στην «Απογευματινή»