Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων, Δημήτρης Βιριράκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία της κρουαζιέρας στα Χανιά, σημειώνοντας ότι το 9μηνο του 2025 κατέγραψε ιστορικά ρεκόρ.

Διαβάστε: "The Voyage": Η πρώτη κρουαζιέρα… εδάφους σαλπάρει για Αθήνα - Πώς θα ζήσετε την απόλυτη εμπειρία (Εικόνα)

Εντυπωσιακή άνοδος στον τουρισμό κρουαζιέρας στα Χανιά - Νέα ρεκόρ σε αφίξεις και επισκέπτες

Συγκεκριμένα, στη Σούδα κατέπλευσαν 150 κρουαζιερόπλοια με 331.808 επιβάτες – αριθμός που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών – ενώ στο Ενετικό λιμάνι Χανίων αφίχθησαν 18 πλοία με 6.711 επιβάτες. Η αύξηση σε σχέση με το 2024 είναι εντυπωσιακή, φτάνοντας το 48,58% στους επιβάτες και το 54,12% στα πλοία, ενώ το προηγούμενο ετήσιο ρεκόρ αφίξεων (279.754 επιβάτες το 2024) έχει ήδη ξεπεραστεί, με περισσότερες από 40 αφίξεις να αναμένονται μέχρι το τέλος του έτους.

Όπως τόνισε ο κ. Βιριράκης, τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν ότι ο προορισμός Χανιά κερδίζει ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον των επισκεπτών, παρά τις δυσκολίες και τα περιορισμένα μέσα που διαθέτει η υπηρεσία. Υπογράμμισε, τέλος, την ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων ώστε να διατηρηθεί η ανοδική αυτή τάση, που αποφέρει σημαντικά οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη για την τοπική κοινωνία.

Διαβάστε περισσότερα στο parakritika.gr