Οκτώ ημέρες απομένουν μέχρι την Καθαρά Δευτέρα και τα σαρακοστιανά που συνθέτουν το παραδοσιακό τραπέζι εμφανίζονται ακριβότερα σε σύγκριση με την περσινή χρονιά. Θράψαλα, χταπόδι και καλαμάρια, αλλά και συνοδευτικά όπως ο χαλβάς, βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας αγοράς που πραγματοποιούν οι καταναλωτές. Λίγες μόλις ώρες μετά το σβήσιμο των κάρβουνων της Τσικνοπέμπτης, η ζήτηση για νηστίσιμα προϊόντα έχει ήδη ξεκινήσει στην αγορά. Οι ελλείψεις που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στα ιχθυοαποθέματα εκτιμάται ότι θα επηρεάσουν τις τιμές σε αρκετά είδη θαλασσινών.

Διαβάστε: Έρχεται η Σαρακοστή: Νέες αυξήσεις έως 15% στις τιμές των θαλασσινών στα σούπερ μάρκετ - "Εκτοξεύτηκαν" τα θράψαλα, πού έφτασε το καλαμάρι (Βίντεο)

Ενδεικτικά, το χταπόδι φέτος αγγίζει τα 20 ευρώ το κιλό, οι σουπιές και οι καραβίδες κινούνται γύρω στα 16 ευρώ, ενώ οι γαρίδες και τα θράψαλα διαμορφώνονται περίπου στα 10 ευρώ. Σταθερές σε γενικές γραμμές παραμένουν οι τιμές στον χαλβά και σε άλλα σαρακοστιανά εδέσματα, ωστόσο οι καταναλωτές εμφανίζονται συγκρατημένοι στις αγορές τους. Η εμπορική κίνηση αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ημέρες, όσο πλησιάζει η Καθαρά Δευτέρα.