Το κύριο άρθρο, με τίτλο «Προσοχή στο ελληνικό μπούμερανγκ», αναφέρει ότι αν το κύριο διακύβευμα, ήτοι η ακεραιότητα της ζώνης του ευρώ, επετεύχθη μέσω της συμφωνίας, το ζήτημα του ελληνικού χρέους παραμένει και είναι απαραίτητη η ελάφρυνση αυτού, προκειμένου να αποφευχθεί επανάληψη της ελληνικής κρίσης σε δυο με τρία χρόνια. Επίσης, η συμφωνία αυτή και η νέα δανειακή σύμβαση της χώρας θέτει σε δοκιμασία τις αντοχές της ελληνικής κυβέρνησης και του Έλληνα πρωθυπουργού, καθώς και την ικανότητα και πολιτική του βούλησή του να αναμορφώσει εκ βάθρων την ελληνική οικονομία.
 
Επίσης, το αφιέρωμα περιλαμβάνει σύντομη συνέντευξη του οικονομολόγου Μπρούνο Κολμάντ, καθηγητή στο Solvay Business School, με τίτλο «Χωρίς επιστροφή στην ανάπτυξη, το σχέδιο βοήθειας δεν θα επιτύχει». Ο κ. Κολμάντ σημειώνει τις επιφυλάξεις του για την αποτελεσματικότητα του προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι η χώρα αντιμετωπίζει ύφεση για το έτος 2015 και τονίζει ότι το βασικό πρόβλημα συνεχίζει να παραμένει το χρέος, το οποίο θεωρεί απαραίτητο να αναδιαρθρωθεί μέσω της εις το διηνεκές παράτασης αποπληρωμής του, προκειμένου να πάψει η χώρα να εξαρτάται αενάως από τους διεθνείς πιστωτές της για την αναχρηματοδότηση του χρέους της. Επίσης, αναφέρει τις επιφυλάξεις του σχετικά με τα αποτελέσματα των πολιτικών λιτότητας που προβλέπει το νέο πρόγραμμα για τη χώρα, υπογραμμίζοντας ότι η περαιτέρω μείωση των δημόσιων δαπανών και οι αυξήσεις φόρων δεν πρόκειται να δράσουν ευεργετικά ως προς την ανάπτυξη.

Τέλος, υποστηρίζει ότι ο αδύναμος κρίκος της Ευρωζώνης σε περίπτωση διάχυσης της ελληνικής κρίσης είναι η Πορτογαλία, λόγω του ιδιαίτερα υψηλού δημόσιου και ιδιωτικού χρέους της (360% του ΑΕΠ) και τονίζει ότι η ελληνική κρίση αντανακλά τα δομικά προβλήματα του οικοδομήματος της Ευρωζώνης, η οποία έχει επιβάλει ένα ισχυρότατο νόμισμα σε αδύναμες οικονομίες.