"Ο κύριος στόχος της οικονομικής πολιτικής δεν θα πρέπει να είναι άλλος παρά από την ταχύτερη επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές", ανέφερε ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το capital.gr. 

Ο κ. Χουλιαράκης μίλησε στο 10ο επενδυτικό roadshow που πραγματοποιεί το Χρηματιστήριο Αθηνών στο Λονδίνο, με τη συμμετοχή 29 ελληνικών επιχειρήσεων και την παρουσία 80 και πλέον διαχειριστών κεφαλαίων. "Είμαστε απόλυτα δεσμευμένοι στην υλοποίηση της συμφωνίας με τους εταίρους μας", ήταν το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός, σημειώνοντας παράλληλα πως πρέπει να πραγματοποιηθούν σημαντικά βήματα για την οικονομία της χώρα, με κυριότερα την επιτυχή ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, την χαλάρωση των capital controls και τη λήψη μέτρων για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Ο Γιώργος Χουλιαράκης τόνισε πως "τo 2015 θα είναι χρονιά ύφεσης, ηπιότερης ωστόσο από ό,τι περιμέναμε. Αντιθέτως, το 2016 θα είναι μία χρονιά ανάπτυξης", παραθέτοντας στη συνέχεια τους στόχους της κυβέρνησης, οι οποίοι θα αποτελούνται από τέσσερις βασικές κατηγορίες: α) Να κερδηθεί εκ νέου η πρόσβαση στις αγορές, β) να ολοκληρωθεί επιτυχώς η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, γ) να χαλαρώσουν τα capital controls και δ) να αναδιαρθρωθεί το χρέος.

Τελειώνοντας την ομιλία του, απέκλεισε το ενδεχόμενο bail in στις καταθέσεις των ελληνικών τραπεζών, ενώ σημείωσε ότι η αξιολόγηση του ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών και τα stress tests θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.

Σχετικά με τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls), ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι οι συνέπειές τους ήταν ηπιότερες των αρχικών εκτιμήσεων.