«Μετά τη συναυλία και τη χαλαρή ατμόσφαιρα τα πράγματα σοβάρεψαν», αναφέρει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της γερμανικής εφημερίδας, για τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών των G7.

«Στο περιθώριο των επίσημων εργασιών υπήρξε και ένα διαφιλονικούμενο θέμα, το πρόβλημα του ελληνικού χρέους. Η χώρα δεν ανήκει στην ομάδα των G7 και κατά συνέπεια ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν ήταν στο Μπάρι. Αλλά με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και την Κριστίν Λαγκάρντ ήταν δύο σημαντικοί παράγοντες που είχαν πολλά να ξεκαθαρίσουν, πώς δηλαδή θα γίνει το ελληνικό χρέος βιώσιμο», σημειώνει η Handelsblatt, που περιγράφει τις δυσκολίες συναντίληψης ανάμεσα στο γερμανικό υπουργείο των Οικονομικών και το ΔΝΤ, που έγινε σαφής από την επανάληψη της γνωστής θέσης Λαγκάρντ πως συνεχίζει να θεωρεί απαραίτητη την ελάφρυνση του χρέους.

«Από το λεγόμενο Washington Group αναφέρθηκε ότι γίνονται διεργασίες για κάποιο συμβιβασμό, κανείς όμως δεν περιμένει κάποια επιτυχία, όπως αναφέρει πηγή που γνωρίζει τα ενδότερα», συνεχίζει το δημοσίευμα.

«Ισως την ερχόμενη εβδομάδα γίνουν κι άλλες συναντήσεις. Αλλά και οι Ιταλοί οικοδεσπότες δεν θέλουν να επισκιάσει η ελληνική κρίση τη συνάντηση της ομάδας G7. Εχουν άλλη ατζέντα που είναι τα κλασσικά θέματα μιας τέτοιας συνάντησης όπως η παγκόσμια οικονομία το παγκόσμιο δημοσιονομικό σύστημα και η διεθνής φορολογική πολιτική», αναφέρει ακόμη η γερμανική εφημερίδα.

Πηγή: Deutsche Welle