Αύριο-τελικά- θα εκδοθεί η απόφαση του Τμήματος Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους πλειστηριασμούς. Ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει προσφύγει η συμβολαιογράφος Ελένη Καραγεωργοπούλου η οποία ζητάει να ανασταλεί η απόφαση της τελευταίας επαναληπτικής γενικής συνέλευσης του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 27 Νοεμβρίου 2017.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης ανεστάλη η προηγούμενη απόφαση με την οποία είχε αποφασιστεί η αποχή των συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017. Η συμβολαιογράφος, η οποία έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας διά των δικηγόρων της Ζωής Κωνσταντοπούλου και Κωνσταντίνου Ζηκογιάννη στρέφεται κατά της απόφασης της συνέλευσης, υποστηρίζοντας ότι είναι παράνομη και αντισυνταγματική.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η ακρόαση όλων των πλευρών καθώς ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου είχε ζητήσει να καταθέσουν τόσο η συμβολαιογράφος όσο και εκπρόσωποι του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου αλλά και του υπουργείου Δικαιοσύνης να εκθέσουν τις απόψεις τους.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νικόλαος Σακελλαρίου προσδιόρισε για τις 5 Οκτωβρίου 2018 στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας τη δικάσιμο της κύριας αίτησης που έχει καταθέσει η συμβολαιογράφος. Ταυτόχρονα, όρισε εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Δημήτρη Μακρή. Κι αυτό ενώ όπως έγινε γνωστό η Κυβέρνηση και το υπουργείο Δικαιοσύνης επεξεργάζονται σχέδιο για να διενεργούνται οι πλειστηριασμοί μόνο μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος για να αποφευχθούν οι ματαιώσεις και οι "μάχες" σώμα με σώμα ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και διαδηλωτές έξω από τα Ειρηνοδικεία.