Εύλογες απορίες και ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι ούτε στο επίσημο κείμενο της Japan Tobacco Inc. για την εξαγορά της Donskoy Tabak ούτε και στην επίσημη ανακοίνωση από τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΕΚΑΠ Α.Ε. Arthur Davidyan, δεν υπάρχει το όνομα του Ιβάν Σαββίδη!

Παρόλο που είναι φυσικά ευρέως γνωστό ότι ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ είναι και μέχρι σήμερα ιδιοκτήτης της ΣΕΚΑΠ, το όνομά του δεν αναφέρεται πουθενά στα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν για την εξαγορά της Donskoy Tabak, στην οποία ανήκει η Συνεταιριστική Καπνοβιομηχανίας Ελλάδος.
Η γιαπωνέζικη εταιρία, ωστόσο, ρίχνει φως στη σκοτεινή αυτή πτυχή της συναλλαγής, χωρίς πάντως να απαντάει ουσιαστικά στο ερώτημα.

«Ο Όμιλος JT Group θα αποκτήσει μετοχές της JSC Donskoy Tabak, της JSC Pereslavl-Tabak και της ΣΕΚΑΠ από ένα άτομο. Λόγω συμφωνίας εμπιστευτικότητας, το όνομα και η διεύθυνση του ατόμου αυτού δεν αποκαλύπτονται», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε.

Γιατί όμως να μπει τέτοια ρήτρα σε μία σύμβαση 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων;

Γιατί ένας επιχειρηματίας να μην θέλει να καρπωθεί μια τέτοια επιτυχία, να πουλήσει δηλαδή την επιχείρησή του για ένα μεγάλο ποσό;

Ο «αόρατος» (πρώην) ιδιοκτήτης της ΣΕΚΑΠ γεννά σίγουρα πολλά ερωτηματικά…