Σενάρια για την επόμενη ημέρα της Folli Follie Group επεξεργάζονται οι πιστωτές της, καθώς διευρύνεται η πεποίθηση πως η εταιρεία, ανεξαρτήτως της ορθότητας ή μη των οικονομικών της καταστάσεων, δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στην κρίση.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, εντός Ιουνίου θα επιχειρηθεί να γίνει συνάντηση της πλειονότητας των ομολογιούχων της εταιρείας, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για το πώς θα κινηθούν νομικά. Και αυτό διότι, παρά το γεγονός πως επί του παρόντος οι υποχρεώσεις της εταιρείας φέρονται να εξυπηρετούνται κανονικά, στην αγορά επικρατεί ο φόβος πως είναι θέμα χρόνου τυχόν μηνύσεις από μικρομετόχους και άλλους έχοντες νόμιμο συμφέρον, αλλά και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, να οδηγήσουν σε έρευνα και «πάγωμα» των λογαριασμών και των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας είτε από τους οικονομικούς εισαγγελείς είτε και από την Αρχή για το «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος.

Δύο τα βασικά σενάρια: Είτε να σπάσει υπό την πίεση των πιστωτών η Folli Follie σε «καλή» και «κακή» εταιρεία, με τη δεύτερη να αφορά την Ασία, όπου και εντοπίζονται οι μεγαλύτερες αβεβαιότητες σε σχέση με την πραγματική της εμπορική δραστηριότητα και την ορθότητα των οικονομικών της στοιχείων. Είτε να προκύψει μια νέα εταιρεία που θα κρατήσει όλες τις συμμετοχές και άλλη μία που θα έχει την εμπορική δραστηριότητα της Folli Follie.