Τηλεδιάσκεψη μεταξύ των θεσμών και του υπουργείου Οικονομικών έγινε το απόγευμα της Δευτέρας εν όψει του Eurogroup της Πέμπτης.

Η κυβέρνηση, διά μέσου αναφορών αξιωματούχου που συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη προς το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρε πως η τηλεδιάσκεψη «πήγε πολύ καλά, απομένουν 2- 3 ζητηματάκια τεχνικής φύσεως που θα επιλυθούν».

Οι διαρροές χαρακτήρισαν τα προαπαιτούσεμα που μένουν «τεχνικού χαρακτήρα», αναφέροντας αλλαγές διοικήσεων σε ΔΕΚΟ, μετεγκατάσταση υπηρεσιών από το πρώην «Ελληνικό» και μεταφορά στο ΤΧΣ των δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει ο ΕΦΚΑ στην Τράπεζα Αττικής, τα οποία εκτιμούν ότι δεν θα εμποδίσουν την υποβολή από τους θεσμούς της «Έκθεσης Συμμόρφωσης» στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου για την ολοκλήρωση της δ΄ αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης.

Σημειώνεται ότι όπως ανέφερε πρόσφατα ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, η δόση αναμένεται να είναι 10- 12 δισ. ευρώ και θα χρησιμοποιηθεί για το «μαξιλάρι ασφαλείας» μετά το πρόγραμμα.

Από ελληνικής πλευράς στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος.