Το δεύτερο αεροσκάφος AIRBUS A321neo παρέλαβε χθες το βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, η SKY Express και πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η διαδικασία νηολόγησης.

Η προσθήκη έρχεται να συμπληρώσει την παραλαβή του πρώτου αεροσκάφους τέτοιου τύπου (φωτογραφία), που είχε αποκτήσει η εταιρεία πριν από δύο μήνες. 

Πρόκειται για δύο υπερσύγχρονα αεροσκάφη που όχι μόνο κάνουν πιο λειτουργικό και άνετο το ταξίδι αλλά ενισχύουν την περιβαλλοντική υπευθυνότητα του πτητικού έργου της SKY Express, καθώς το θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα συνοψίζεται σε μείωση των εκπομπών CO2 2 κατά 25.000 τόνους/έτος ανά αεροσκάφος συγκριτικά με τον προηγούμενης γενιάς ίδιο τύπο αεροσκάφους, 50% χαμηλότερο αποτύπωμα θορύβου και μείωση 50% στις εκπομπές NOx.

Δυναμική Άνοδος

Πλέον ο στόλος της SKY Express αγγίζει τα εικοσιτρία αεροσκάφη ενισχύοντας το πτητικό έργο της εταιρείας.

Το θερινό πρόγραμμα έχει ξεκινήσει εμπλουτισμένο με απευθείας πτήσεις σε δώδεκα χώρες, εικοσιεννέα προορισμούς (εξωτερικό) και μεγάλη διασυνδεσιμότητα για το δίκτυο των 34 προορισμών εσωτερικού.

Μάλιστα, φέτος το καλοκαίρι οι προσφερόμενες θέσεις είναι περισσότερες από 3,8 εκατομμύρια αυξημένες κατά 20% σε σχέση με το καλοκαίρι του 2022, ενώ με την προσθήκη των δύο νέων αεροσκαφών ενισχύονται τα δρομολόγια από και προς το Λονδίνο και το Παρίσι.

Στις Βρυξέλλες, τη Λάρνακα, το Λονδίνο (Gatwick), το Μιλάνο, το Μόναχο, το Παρίσι, τη Ρώμη και τη Σόφια προστίθενται για το φετινό καλοκαίρι το Άμστερνταμ, η Λιλ, η Λυών, η Μασσαλία και η Νάντη, η Κοπεγχάγη και το Μπιλούντ της Δανίας, το Weeze της Γερμανίας, το Κόσιτσε της Σλοβακίας, η Βαρσοβία και οι πόλεις Gdansk, Poznan, Katowice, Rzeszów και Wroclaw της Πολωνίας, το Βουκουρέστι, η Τιμισοάρα, το Ιάσιο, η Targu Mureș, η Cluj-Napoca, και η πόλη Sibiu (Τρανσυλβανία) της Ρουμανίας.

Η ανάπτυξη αυτή, μεταξύ άλλων, αντανακλάται στην αύξηση του στόλου της SKY express με την προσθήκη των  δύο πρώτων AIRBUS A321neo τα οποία συμβάλλουν στην  αύξηση του πτητικού έργου και τους προορισμούς της εταιρείας.

Τέλος, θυμίζουμε ότι βάσει των στοιχείων του 1ου τριμήνου του έτους, οι συνολικές πτήσεις κατέγραψαν αύξηση 11% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο   του   2022  ξεπερνώντας   τις   10 χιλιάδες. Σε σχέση με το  πρώτο τρίμηνο του  2019 η αύξηση των πτήσεων φτάνει το 69%.

Εντυπωσιακή δε είναι η αύξηση των επιβατών της εταιρείας που φτάνει το 50%, σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2022 (730 χιλιάδες) και το 390% σε σχέση με το 2019.