Προετοιμασμένοι για το ζήτημα της συγκατοίκησης του Κριστιάνο Ρονάλντο με την Τζορτζίνα Ροντρίγκες στη Σαουδική Αραβία, όπου βρίσκονται για να παίξει ο Πορτογάλος για λογαριασμό της Αλ Νασρ, είναι οι εμίρηδες. Οι πλούσιοι λένε κυνικά ότι δεν υπάρχει κάτι που να μην έχει την τιμή του και, σε αυτήν την περίπτωση και με την ιλιγγιώδη επένδυση του κλαμπ, πρόκειται για νόμο και μάλιστα που αντανακλά σε διάφορες διαστάσεις του κράτους, απαξάπασες καθιστώντας το αντιπαθές στον ελεύθερο κόσμο. 

Σύμφωνα με τους ισλαμικούς νόμους της Σαουδικής Αραβίας, απαγορεύεται σε ένα ζευγάρι που δεν έχει παντρευτεί η «συμβίωση χωρίς γάμο». Ωστόσο, φαίνεται πως οι Αρχές θα κάνουν τα «στραβά μάτια», επιτρέποντας τελικά στην Τζορτζίνα και τον Ρονάλντο να ζήσουν κάτω από την ίδια στέγη, δεδομένης της δύναμης του σταρ του ποδοσφαίρου, όπως δήλωσαν δύο Σαουδάραβες δικηγόροι στον ισπανικό Τύπο.



«Αν και οι νόμοι του βασιλείου εξακολουθούν να απαγορεύουν τη συγκατοίκηση χωρίς γάμο, οι Αρχές άρχισαν πρόσφατα να κάνουν τα στραβά μάτια και δεν διώκουν πλέον κανέναν. Βέβαια, οι νόμοι αυτοί ισχύουν όταν υπάρχει πρόβλημα ή έγκλημα», δήλωσε ένας δικηγόρος, με κάποιον άλλον να προσθέτει: «Σήμερα οι Αρχές της Σαουδικής Αραβίας δεν παρεμβαίνουν πλέον σε αυτό το θέμα, παρόλο που ο νόμος απαγορεύει τη συμβίωση χωρίς γάμο».



H γενικότητα αυτού του νόμου δημιουργεί ένα επιμέρους πρόβλημα, που είναι κατά τι πολύπλοκο. Η Τζορτζίνα δεν μπορεί να λάβει αυτόματα βίζα, καθώς δεν είναι παντρεμένη με τον διάσημο ποδοσφαιριστή και η σαουδαραβική νομοθεσία για την απασχόληση ορίζει πως «κάθε γυναίκα που αποκτά βίζα εισόδου στο βασίλειο πρέπει να είναι σύζυγος, εργαζόμενη ή συγγενής πρώτου βαθμού ενός άντρα που διαμένει στο βασίλειο», σύμφωνα με έναν από τους δικηγόρους που μίλησε στην EFE.



Πάντως, ενώ αυτά τα ζητήματα δεν έχουν ακόμη λυθεί, ο Κριστιάνο Ρονάλντο φρόντισε να εξασφαλίσει στην οικογένειά του πολυτελή διαμονή, σε μια πανάκριβη σουίτα στο «Kingdom Tower», ένα από τα υψηλότερα κτίρια της χώρας, με 99 ορόφους.



Ο ποδοσφαιριστής έχει κλείσει να μείνει στη σουίτα «Kingdom Suite», μία από τις καλύτερες του κτιρίου, για έναν μήνα. Το κόστος της σουίτας δεν αναφέρεται καν στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου και πρέπει να γίνει κράτηση ιδιωτικά, όπως και για τη διπλανή «βασιλική σουίτα». Για να καταλάβει, όμως, κάποιος το ιλιγγιώδες ποσό που μπορεί να δίνει το ζευγάρι ή ο σύλλογος, αξίζει να σημειωθεί πως το κόστος για μια διανυκτέρευση στη μικρότερη σουίτα, την «προεδρική», ανέρχεται στις 3.300 λίρες τη βραδιά.