Στο βραβευμένο έργο «Μαμά®» της Marta Barcelo πρωταγωνιστεί αυτόν τον καιρό η Ευγενία Σαμαρά πλάι στην Ελένη Καστάνη που στην παράσταση υποδύεται τη μητέρα της.

Το έργο, που παρουσιάζεται για 2η χρονιά στο θέατρο Βασιλάκου στον Κεραμεικό διερευνά με έξυπνο και πολύ ιδιαίτερο τρόπο το πολύπλοκο θέμα της οικογένειας και συγκεκριμένα τη σχέση μάνας και κόρης.

«Η σχέση αυτή είναι ένα αρχέτυπο που θέλει πολύ δουλειά και προσωπικό σκάψιμο. Στην Ελλάδα η ελληνίδα μάνα κουβαλάει την υπερπροστασία στο DNA της. Αδυνατεί να προσφέρει ελευθερία στο παιδί της και από την άλλη τα παιδιά πολλές φορές δεν απογαλακτίζονται. Το αποτέλεσμα είναι ότι δημιουργούνται συχνά σχέσεις εξάρτησης. Μέσα από τον ρόλο της κόρης που υποδύομαι σε αυτό το έργο άλλαξε ο τρόπος σκέψης μου σχετικά και με τη δική μου μητέρα. Ήρθα αντιμέτωπη με πεποιθήσεις που δεν γνώριζα ότι είχα. Με θέματα που δεν τα είχα συνειδητοποιήσει και άρχισα να τα συνειδητοποιώ μέσω των διαδρομών που με οδήγησε ο σκηνοθέτης μας ο Γιώργος Σουλειμάν. Έτσι η σχέση με τη μητέρα μου απέκτησε άλλο βάθος» λέει στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ για το έργο, που έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία τα τελευταία δυο χρόνια.

Η Ευγενία Σαμαρά είναι ηθοποιός από μικρή ηλικία, καθώς πάντα της άρεσε η ιδέα του παιχνιδιού. «Με γοητεύει η δυνατότητα να αλλάζω και να γίνομαι κάποια άλλη πάνω στη σκηνή, όπου πάντα προσπαθώ να έχω τη χαρά ενός παιδιού που ανακαλύπτει για πρώτη φορά τα πράγματα» αναφέρει.
thumbnail_9565EC8A-8CB0-4363-A00B-9A923AE51B02

Αλλά εκτός από το έργο «Μαμά®», πρωταγωνιστεί και στην παράσταση «Του Κουτρούλη ο γάμος» στο ίδιο θέατρο σε σκηνοθεσία Σμαράγδας Καρύδη, αλλά και στην τηλεοπτική σειρά του Alpha «Έρωτας μετά» αφιερώνοντας όλο της το χρόνο στην υποκριτική. Πως τα προλαβαίνει όλα αυτά; «Με καλό προγραμματισμό και με εκπαίδευση προσωπική, ώστε να μην αναλώνομαι σε πράγματα και καταστάσεις. Ζω το παρόν αναλόγως με το που βρίσκομαι και δίνω όλη μου την προσοχή και την ενέργεια στο κάθε πράγμα όταν συμβαίνει. Η μεγαλύτερη δυσκολία στο συνδυασμό αυτό είναι η διαχείριση του χρόνου» λέει.

Όσο για το πώς έχει αποφύγει τις κακοτοπιές που κάποιες φορές έχει το επάγγελμα του ηθοποιού, όπως την έπαρση λόγω της μεγάλης δημοσιότητας, φαίνεται πως έχει προσπαθήσει να κρατιέται μακριά από τέτοιες καταστάσεις. «Ποτέ δεν ένιωσα έπαρση. Αυτά τα πράγματα για να σου συμβούν πρέπει να μην έχεις λύσει δικά σου προσωπικά θέματα. Να μην έχεις ασχοληθεί με το μέσα σου ή να μην σε έχεις αντιμετωπίσει. Η οποία δημοσιότητα είναι η αφορμή που απλώς τα βγάζει στην επιφάνεια, δεν είναι ο λόγος» αποκαλύπτει.