Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου είναι ένας από τους καλλιτέχνες που δύσκολα δίνουν συνεντεύξεις, αλλά αυτή τη φορά «έσπασε» την ιδιότυπη καραντίνα και μίλησε στον Αθήνα 984, και στην Σαπφώ Ματσιώρη που επιμελείται και παρουσιάζει την εκπομπή «Ένας αλλιώτικος κόσμος».

Στην ερώτηση για το τι κάνει αυτό τον καιρό απάντησε: «ότι και όλος ο κόσμος. Ξέρω γω, χαμένα τα έχω, βρίσκομαι σε αναμονή των καλύτερων ημερών».
Με την καραντίνα έχει μπει σε μια διαδικασία αναθεώρησης και αναστοχασμού; «Όχι, τα είχα από πριν», είπε.

«Περνώ τις ώρες μου χαζεύοντας. Δεν έχω κέφι να κάνω καμιά δουλειά, πως λένε άλλοι ότι ανασυγκροτούνται και τα λοιπά. Δεν έχω κέφι βρε παιδί μου, πάω να πιάσω την κιθάρα και την αφήνω αμέσως. Δεν μου πάει η καρδιά, πως να το πω. Ίσως πρέπει να περάσει αυτό για να δουλέψει η ανάμνηση αυτού του πράγματος για να γίνει κάποια δημιουργία» εξομολογήθηκε.

«ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ»

«Τώρα ζω την καραντίνα. Εχθές ήταν 21η Απριλίου, έχουμε περάσει την καραντίνα της δικτατορίας, θα περάσει κι αυτό. Εδώ επτά χρόνια έκανε να περάσει η καραντίνα της δικτατορίας».

Στην επισήμανση της δημοσιογράφου, ότι αυτή η καραντίνα σώζει ζωές ο αγαπημένος ερμηνευτής ανέφερε: «κοίταξε να δεις, υπάρχει μια άλλη καραντίνα που με απασχολεί, είναι ο ιός της πείνας. Αυτή την στιγμή δυόμισι εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν σε όλο τον κόσμο από την πείνα και το "εμβόλιο" έχει βρεθεί χρόνια τώρα.

Είναι ένα πιάτο φαΐ. Γιατί οι εξουσιάζοντες δεν το δίνουν; Μάλιστα τους εκμεταλλεύονται με τον χειρότερο τρόπο, τους παίρνουν τον ορυκτό τους πλούτο. Αυτή η πείνα με απασχολεί πολύ περισσότερο» δήλωσε.



Τον απασχολεί η επόμενη ήμερα της καραντίνας που θα δημιουργηθεί μια νέα κατάσταση; «Οι πλούσιοι θα γίνουν πλουσιότεροι και οι φτωχοί θα γίνουν φτωχότεροι. Πάντοτε υπάρχουν εκμεταλλευτές των καταστάσεων αυτών, που μπορεί να τις δημιουργούν κιόλας, εντάξει… Θα μου πεις ότι από την μόλυνση της φύσης και του περιβάλλοντος μπορεί να γίνονται αυτά, αλλά πάλι αυτοί θα το καρπωθούν».

Για το αν θα αλλάξουν οι πολίτες μετά από αυτή την κρίση υποστήριξε ότι δεν θα αλλάξουμε. «Θα μας μείνει λίγο η αλληλεγγύη για κάποιο διάστημα και μετά θα επανέλθουμε στα κανονικά μας. Θα συνεχίσει να υπάρχει και ο ρατσισμός, θα συνεχίσει να ανεβαίνει ίσως και ο ναζισμός, θα περάσουμε στα γνωστά μας πάλι».

Οπότε δεν βλέπεις κάτι αισιόδοξο... ήταν η ερώτηση της δημοσιογράφου και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου απάντησε αμέσως «ούτε απαισιόδοξο... το αισιόδοξο είναι να είμαστε αισιόδοξοι ως προς την ίδια την ζωή και την κατάκτηση των δικαιωμάτων μας. Όσο υπάρχει κέφι για κατάκτηση των δικαιωμάτων εκεί υπάρχει μια αισιοδοξία».



ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Αναφέρθηκε και για τις καλοκαιρινές συναυλίες, κι εκεί ήταν κάθετος. «Νομίζω δεν θα γίνουν συναυλίες, και βεβαίως με απασχολεί, και βιοποριστικά και όχι μόνο. Το θέμα είναι οι υπόλοιποι συνάδελφοι, οι μουσικοί, ηχολήπτες, φωτιστές, και όσοι δουλεύουν γύρω από το θέαμα, τελικά θα έχουν μεγάλο πρόβλημα. Δεν ξέρω
αν σώζονται με τα 800 ευρώ».

Τέλος, σχολίασε το νέο σύνθημα του φαν κλαμπ του αντί "μένουμε σπίτι" το "μένουμε Βασίλη". «Αυτό τους έμεινε για να μένουνε Βασίλη» δήλωσε χαμογελώντας, και έκλεισε ευγενικά την συζήτηση.