Άλλο ένα ψέμα επέλεξε να πει κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με το αν είχε ζητήσει την προκήρυξη εθνικών εκλογών από τον τότε ΠτΔ, Κάρολο Παπούλια, μετά την επικράτηση του στις ευρωεκλογές του 2014 με 4 μονάδες. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όπως είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του το απόγευμα της Δευτέρας, λίγες μόνο ώρες μετά τη συντριβή που υπέστη το κόμμα του με 9 μονάδες από τη ΝΔ είπε: «στις ευρωεκλογές του 2014 δεν είχα ζητήσει άμεσα εκλογές όταν είχαμε κερδίσει με τέσσερις μονάδες».

Η πραγματικότητα όμως είναι αρκετά διαφορετική όπως επιβεβαιώνεται και από το τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων την επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών του 2014 που αναφέρει χαρακτηριστικά «Εκλογές ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Καρ. Παπούλια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας».

Φαίνεται πως για τον Αλέξη Τσίπρα, είναι δύσκολο να απολέσει μια από τις αγαπημένες του συνήθειες παρόλο που ο ίδιος είπε πως «έχει πάρει το μήνυμα» της χθεσινής κάλπης.

APE