Επειδή δεν βρήκαν λέξεις για να χαρακτηρίσουν την μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές και στις Αυτοδιοικητικές εκλογές,  αποφάσισαν να προσποιηθούν ότι δεν… συνέβη ποτέ. Με την ίδια αλαζονεία και με το ίδιο «παρεάκι» ο Τσίπρας αποφάσισε να οδηγήσει το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές.

Στο… νέο διευθυντήριο του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν ο Πάνος Σκουρλέτης, οι επιλογές του οποίου στους υποψήφιους των αυτοδιοικητικών εκλογών… αφανίστηκαν, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος έχει βάλει την υπογραφή του στο δημοσιονομικό κενό των 4,25 δισεκατομμυρίων που αφήνουν στην χώρα εξαιτίας των προεκλογικών παροχών, ο Νίκος Παππάς, που δεν είδε καμία ήττα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, που διάβαζε ανάποδα τις δημοσκοπήσεις, από κοντά η Έφη Αχτσιόγλου,  και ο Αλέξης Χαρίτσης.

Το «παρεάκι» που δεν αντιλήφθηκε εγκαίρως το «μαύρισμα» θα συνεχίσει και αναλαμβάνει το πρόγραμμα των εθνικών εκλογών. Μάλιστα, σήμερα έγινε και η πρώτη σύσκεψη. Για «ήττα» και για ανάληψη ευθύνης για την μεγάλη συντριβή… ούτε λόγος. Αντίθετα, τα όσα συζητήθηκαν ήταν η αποχή, ίσως και ο κόσμος που δεν ξέρει τι ψηφίζει,  όπως ανέφερε και ο κ. Φλαμπουράρης. Θα άξιζε και μια θέση στην Τασία Χριστοδουλοπούλου, γιατί ούτε και η ίδια «είδε» ήττα… αλλά μαζεύονταν πολλοί.