Ο φόβος που χαρακτηρίζει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα μπροστά στις επερχόμενες κάλπες της 7ης Ιουλίου έρχεται όλο και περισσότερο στην επιφάνεια όσο πλησιάζει η ημερομηνία των εκλογών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και μια στιγμή της ομιλίας του στα Λιπάσματα της Δραπετσώνας το απόγευμα της Τετάρτης όπου αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επανάληψης των εκλογών τον Αύγουστο σε περίπτωση που δε σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση από τη ΝΔ, αν και δηλωμένος άθεος, θεώρησε πως μια επίκληση στα θεία ίσως σώσει άλλη μια εκλογική πανωλεθρία για τον ίδιο και το κόμμα του, τη δεύτερη στη σειρά.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε οτι « ο κ. Μητσοτάκης ανησυχεί και γι' αυτό έσπευσε να ανασύρει «από τα συρτάρια του άλλο έναν εκβιασμό, ένα παραμύθι με Δράκο, μπας και εκβιάσει τους ψηφοφόρους να τον ψηφίσουν», δηλαδή ότι αν δεν λάβει, όχι τη νίκη, αλλά τη «λευκή επιταγή», θα έχουμε και άλλες εκλογές, με απλή αναλογική, μέσα στο Δεκαπενταύγουστο. «Η Παναγιά μαζί μας, δηλαδή», σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας Μίλησε για παραμύθι με «πέτσινο Δράκο», σχολιάζοντας ότι «θέλει να μας πει, ότι αν δεν του δώσει ο λαός λευκή επιταγή τότε αυτός θα προτιμήσει, ακόμη κι αν νικήσει να δώσει πίσω τις 50 έδρες που δίνει ο παρόντας εκλογικός νόμος, γιατί είναι τόσο γενναιόδωρος».