Δεν ήταν έκπληξη η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα, αμέσως μετά την ομιλία του στο Ρέθυμνο, σε καφέ της περιοχής προκειμένου να δει το ματς Ολυμπιακού- Μπάγιερν Μονάχου το βράδυ της Τρίτης. Παρόλο που δεν είναι υποστηρικτής της συγκεκριμένης ομάδας είναι φανατικός ποδοσφαιρόφιλος.

Την ίδια ώρα και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που είναι Ολυμπιακός, βρισκόταν σε ομιλία στη Θεσσαλονίκη αλλά είχε το μυαλό του στο ματς.

Μαθαίνουμε μάλιστα πως το πρώτο πράγμα που έκανε μόλις τελείωσε την ομιλία του ήταν να ρωτήσει για το σκορ του αγώνα. Εκείνη την ώρα ήταν 0-0. Λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για την Αθήνα ρώτησε ξανά και έμαθε ότι μπήκε το πρώτο γκολ από την ομάδα της Βαυαρίας.

Αυτά ήταν και η αφορμή να θυμηθούμε ένα από τα πιο δυνατά… παραπολιτικά με θέμα το ποδόσφαιρο…

Και αυτό δεν είναι άλλο από τα παρασκήνια του debate του 2004, στις 26 Φεβρουαρίου, με κεντρικούς πρωταγωνιστές τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Κώστα Καραμανλή, την Αλέκα Παπαρήγα, τον Νίκο Κωνσταντόπουλο και τον Δημήτρη Τσοβόλα, ενώ τις ερωτήσεις έκαναν οι δημοσιογράφοι Παύλος Τσίμας, Αλέξης Παπαχελάς, Νίκος Ευαγγελάτος αλλά και ο – δημοσιογράφος ακόμη- Σταύρος Θεοδωράκης.

Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός έπαιζε στο κύπελλο UEFA με την Οσέρ της Γαλλίας, με το άγχος του τότε προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κώστα Καραμαλή, να έχει κορυφωθεί όχι τόσο για να το Debate αλλά για την ομάδα του.

Μάλιστα ο κ Καραμανλής ρωτούσε συνεχώς το σκορ με έναν από τους δημοσιογράφους που έθεταν τις ερωτήσεις, τον Παύλο Τσίμα, επίσης φανατικό Παναθηναϊκό να τον ενημερώνει συνεχώς, ενώ ακόμη και κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων στους άλλους προέδρους ο κ Τσίμας του έκανε νόημα με τα δάκτυλά του για το αποτέλεσμα.

Έτσι για την ιστορία το αποτέλεσμα ήρθε 0-0.