Με κάθε επισημότητα έγινε το επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προς τιμήν του Κινέζου Προέδρου και οι προετοιμασίες στο Προεδρικό Μέγαρο ήταν πυρετώδεις από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας για να υποδεχθούν τους επίσημους καλεσμένους.

Όλες οι λεπτομέρειες, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, ήταν φροντισμένες από νωρίς με τα σερβίτσια πορσελάνης και τα ασημένια μαχαιροπίρουνα να έχουν τοποθετηθεί όπως είθισται σε κάθε επίσημο δείπνο, ενώ είχαν τοποθετηθεί και τα καρτελάκια με τα ονομάτα των καλεσμένων για να γνωρίζουν την θέση που θα καθίσουν στο τραπέζι. 

Τα ασημένια κηροπήγια λάμβαναν περίοπτη θέση στο κέντρο του τραπεζίου σε συνδυασμό με τις συνθέσεις των λουλουδιών, όπου με τους χρωματιστούς τους τόνους απογείωσαν την αίσθηση της πολυτέλειας που επικρατούσε στην αίθουσα του Προεδρικού Μεγάρου.



Σημειώνεται ότι το μενού περιελάμβανε λαβράκι με πουρέ ρεβιθιών, σησαμέλαιο και ούζο, χοιρινό καρέ με γραβιέρα Νάξου και σάλτσα κόκκινου κρασιού και για επιδόρπιο αχλάδι με κρέμα βανίλια και ζεστή σοκολάτα.