Με το ενδεχόμενο Πολάκης και Τζανακόπουλος να μην παραβρεθούν σήμερα στην αίθουσα να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες – γιατί με τον ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν ξέρεις – συνεδριάζει η Προανακριτική Επιτροπή που ερευνά του χειρισμούς του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

 Τουλάχιστον αυτές είναι οι προθέσεις, μέχρι και την τελευταία στιγμή, καθώς όπως ανέφεραν πηγές της Κουμουνδούρου, αλλά και αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ άφηναν να εννοηθεί, οι δύο άνδρες Πολάκης και Τζανακόπουλος-που με απόφαση της πλειοψηφίας έχουν εξαιρεθεί- δεν θα παραβρεθούν στην Επιτροπή, «αν και παραμένουν μέλη, αφού δεν αντικαταστάθηκαν» όπως υπογράμμιζαν, προκειμένου να διατηρήσουν και ίδιοι κάποιες επιφυλάξεις.

Ξεκαθάριζαν πάντως ότι «δεν θα επαναληφθεί η ίδια τακτική που ακολουθήθηκε τις προηγούμενες φορές».

 Όσο για το εάν θα καταθέσει σήμερα ο Φρουζής, από την Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι ίσως και να μην γίνει, επειδή εκκρεμούν διαδικαστικά θέματα. Υπενθυμίζουν δε, ότι υπάρχει και το αίτημα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για εξαίρεση των βουλευτών Κυρανάκη, Πλεύρη και Κεγκέρογλου, από μέλη της Προανακριτικής.