Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και η σύζυγός του, Μαρέβα Μητσοτάκη, παραβρέθηκαν στη δεξίωση που παρέθεσε ο βασιλιάς Φελίπε στους αρχηγούς κρατών και τα μέλη των κυβερνήσεων που βρέθηκαν στη Μαδρίτη για τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή.

Ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίθια υποδέχθηκαν τους καλεσμένους τους στα βασιλικά ανάκτορα της Μαδρίτης. Μάλιστα η αναγγελία της συζύγου του Ελληνα πρωθυπουργού ήταν «Μαρία-Εύα Γκραμπόφσκι»

kyriakos-mitsotakis-mareva-mitsotaki-xairetoun-felipe-letizia-2-12-2019


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του είχαν μια σύντομη στιχομυθία με το βασιλικό ζεύγος, την ώρα της υποδοχής τους και ενώ πόζαραν για τις καθιερωμένες φωτογραφίες. Η σύζυγος του πρωθυπουργού επέλεξε ένα μαύρο φόρεμα για την περίσταση, το οποίο είχε κοσμήσει με μια καρφίτσα, ενώ συμπλήρωσε το σύνολο με μαύρες γόβες και μία τσάντα clutch.

Κομψή όπως πάντα ήταν και η βασίλισσα Λετίθια, η οποία υποδέχθηκε τους καλεσμένους της φορώντας μια ψηλόμεση μακριά φούστα και ένα λευκό τοπ.

vasilias-felipe-vasilisa-letizia-2-12-2019


Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, τόνισε ο βασιλιάς Φελίπε, απευθυνόμενος στους καλεσμένους του στη δεξίωση.

«Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αποτύχουμε να δώσουμε μια αποτελεσματική, φιλόδοξη και πολύπλευρη απάντηση στον μεγαλύτερο περιβαλλοντικό, κοινωνικό και οικονομικό κίνδυνο που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος και ο πλανήτης. Οι πιο ευάλωτοι είναι αυτοί που πλήττονται πιο σφοδρά από τον αντίκτυπο της υπερθέρμανσης του πλανήτη, κάτι που αυξάνει τους κινδύνους και τα αίτια της κοινωνικής ανισότητας της φτώχειας και της πείνας», υπογράμμισε ακόμη ο βασιλιάς Φελίπε.


«Κανένα σύνορο δεν μπορεί να μας προστατεύσει από την κλιματική αλλαγή. Δεν μπορούμε να καθυστερήσουμε τις αποφάσεις. Πρέπει να δράσουμε με αποφασιστικότητα. Υπάρχει ακόμη χρόνος, αλλά όχι για δισταγμό. Υπάρχει ελπίδα, αλλά και πολλή δουλειά να κάνουμε. Και θα χρειαστούν αρκετές γενιές για να το πετύχουμε αυτό», τόνισε ακόμη ο βασιλιάς της Ισπανίας.

dexiosi-felipe-2-12-2019


Να σημειωθεί πως στην τοποθέτησή του στη Διάσκεψη, νωρίτερα τη Δευτέρα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για το πώς η ενεργειακή μετάβαση και η δράση για το κλίμα μπορούν να ενισχύσουν την οικονομική ανάπτυξη, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην απόφαση της κυβέρνησης να κλείσουν οι λιγνιτικές μονάδες μέχρι το 2028.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη Μαδρίτη ταξιδεύει στο Λονδίνο, προκειμένου να μετάσχει στη Σύνοδο για 70 χρόνια του ΝΑΤΟ.

Το απόγευμα της Τρίτης, ο κ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Μητσοτάκη, θα παραστεί στη δεξίωση που θα παραθέσει η βασίλισσα Ελισάβετ στο Μπάκιγχαμ, για τους αρχηγούς των κρατών- μελών του ΝΑΤΟ. Το βράδυ της Τρίτης, ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του θα παρακαθίσουν στο δείπνο που θα παραθέσει ο Μπόρις Τζόνσον στους ηγέτες του ΝΑΤΟ.