Πριν το τέλος του 2019 θα έχει ολοκληρωθεί η εμπιστευτική διαπραγμάτευση του υπουργείου Υγείας με τις ενδιαφερόμενες φαρμακευτικές εταιρείες για τις τιμές των νέων, καινοτόμων φαρμακευτικών σκευασμάτων για την ηπατίτιδα C, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης, η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας πραγματοποίησε μία αργόσυρτη και μακρόσυρτη διαπραγμάτευση, η οποία διήρκεσε… έναν ολόκληρο χρόνο, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2018 δεν είχε συμφωνία με τις ενδιαφερόμενες φαρμακευτικές εταιρείες για τις τιμές των εν λόγω, πολύ ακριβών φαρμακευτικών σκευασμάτων!

Ο τέως υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, όμως, είχε την… τόλμη να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση προς τον Βασίλη Κικίλια, για την… τετράμηνη καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση των τιμών για τα εν λόγω σκευάσματα!

Είναι σίγουρο ότι θα έχει πολύ πλάκα η επικείμενη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του Ανδρέα Ξανθού στη Βουλή και αναμένουμε από τον τέως υπουργό Υγείας να μας εξηγήσει, ως συνήθως, ότι μόνον η δική του επίκαιρη ερώτηση προκάλεσε την θετική αντίδραση του υπουργείου Υγείας στο θέμα…