Ο Αλέξης Τσίπρας αρχίζει σιγά-σιγά να βρίσκει τα νέα αντιπολιτευτικά πατήματά του.

Οι επιτελείς του επιμένουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει δυσκολίες στο έργο της.

Πιστεύει ότι η συζήτηση θα επανέλθει βαθμιαία στην οικονομία, καθώς τα δημόσια οικονομικά δεν θα προσφέρουν τις ευκαιρίες δημιουργίας δημοσιονομικού χώρου που αναμένει ο κ. Σταϊκούρας, εκτιμά ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα στηρίξουν το ελληνικό αίτημα για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων και ότι οι ιδιωτικές επενδύσεις δεν θα έχουν τον δυναμισμό που αναμένει ο κ. Μητσοτάκης.

Επίσης υπολογίζει ότι η κυβέρνηση θα δοκιμαστεί από τους εξελισσόμενους ανταγωνισμούς μεταξύ των οικονομικών συμφερόντων και ακόμη πως οι επερχόμενοι πλειστηριασμοί θα προκαλέσουν κοινωνικό σεισμό την άνοιξη. Αξιολογεί ακόμη ως ιδιαίτερα ξεχωριστή τη στάση Σαμαρά, πιστεύει ότι βαθμιαία θα δοκιμάσει με την πολυπληθή ομάδα του τη συνοχή του κυβερνώντος κόμματος και βεβαίως επιμένει, βάσει των ανωτέρω, στα σενάρια των πρόωρων εκλογών.

Ο ίδιος ακριβώς για αυτούς τους λόγους ετοιμάζει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα. Ενθαρρύνθηκε από τη συμμετοχή και το εκλογικό κλίμα που διακατέχει τους ψηφοφόρους του κόμματός του στην εκδήλωση του Πύργου Ηλείας και μέχρι το συνέδριο του Μαΐου θα επισκέπτεται κάθε βδομάδα μια μεγάλη πόλη. Επόμενος σταθμός του η Καβάλα. Οι συνεργάτες του δεν κρύβουν ότι μελετά συστηματικά την περίοδο 1990-93 και ιδιαιτέρως την αντιπολιτευτική τακτική που ακολούθησε τότε ο Ανδρέας Παπανδρέου προκειμένου να φθείρει τον πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Λέτε να δούμε να εξελίσσεται από την πλευρά του κ. Τσίπρα ένα αντιπολιτευτικό ριμέικ εκείνης της περιόδου;..