Σε οριακό σημείο βρίσκονται οι σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Σκουρλέτη.  Σε δύο σημαντικές συσκέψεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες στην Κουμουνδούρου, μία το περασμένο Σάββατο και μία την περασμένη Τρίτη, οι φωνές τους ακούστηκαν έως έξω.

Όπως διαβάζουμε στο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και άλλα κορυφαία στελέχη του κόμματος που παίρνουν μέρος στις συσκέψεις διαφωνούν σφόδρα με τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται ο κ. Τσίπρας μια σειρά από διαδικαστικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την πορεία του κόμματος προς το συνέδριο του Μαΐου.

Για παράδειγμα, ειπώθηκε ότι παραβιάζει το καταστατικό, που προβλέπει ότι οι εγγραφές μελών επιτρέπονται έως δύο μήνες πριν από το συνέδριο και όχι έως έναν μήνα, που, όπως λένε, με αντικαταστατικό τρόπο αποφάσισε ο πρόεδρος του κόμματος.

Τονίζουν, επίσης, το έλλειμμα δημοκρατίας, καθώς, όπως λένε, ο κ. Τσίπρας συγκροτεί διάφορα εσωκομματικά σχήματα για να παρακάμπτει τα εκλεγμένα όργανα από το προηγούμενο συνέδριο.