Μετά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, εκατοντάδες άνθρωποι που είχαν βρει απασχόληση σε βουλευτικά και υπουργικά γραφεία βρέθηκαν χωρίς μεροκάματο, με αποτέλεσμα η Κουμουνδούρου να θυμίζει ταμείο ανεργίας, αφού η συντριπτική πλειονότητα αυτών έψαχνε να βρει άκρη για να βολευτεί στο κόμμα.

Ωστόσο, για να μην είμαστε άδικοι, υπήρχαν και πολλοί που είχαν προνοήσει εγκαίρως και, επειδή έβλεπαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει τις εθνικές εκλογές, φρόντισαν να αξιοποιήσουν τις δημόσιες σχέσεις που είχαν κάνει ως «παράγοντες» της εξουσίας με διάφορους επιχειρηματίες, κυρίως στον τομέα της ενέργειας, του στοιχήματος και αλλού, και έτσι κατάφεραν να «τρουπώσουν» σε ιδιωτικές εταιρείες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αυτοί που δεν χτύπησαν την πόρτα της Κουμουνδούρου ή δεν κλάφτηκαν στον γραμματέα της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτη, για να τους «τοποθετήσει» σε κάποια έμμισθη θέση στο κόμμα ήταν κυρίως συνεργάτες του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη, αλλά και του πρώην υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αρκετοί εκ των συνεργατών τους, αξιοποιώντας τις γνωριμίες που απέ-κτησαν την περίοδο που ήταν στα μέσα και τα έξω της αριστερής κυβέρνησης, κατάφεραν να αποκατασταθούν επαγγελματικά σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.