Μάχες σε πολλά επίπεδα φαίνεται ότι καλείται να δώσει η ελληνική κυβέρνηση και εν γένει η πολιτεία με αφορμή το ξέσπασμα κρουσμάτων κοροναϊού και στην Ελλάδα. Το ιατρικό σκέλος της επιδημίας δεν είναι το μόνο που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι ιθύνοντες καθώς, μέσα σε όλα, θα πρέπει να διαχειριστούν και τη δικαιολογημένη ανησυχία που υπάρχει ανάμεσα στους πολίτες.

Τα πιο έκδηλα φαινόμενα της ανησυχίας εκδηλώνονται μέσα από τη διασπορά των ψευδών ειδήσεων, γνωστών και ως fake news, τις οποίες αντικρίζουν οι πολίτες σε καθημερινή βάση από τις αναξιόπιστες πηγές ενημέρωσης. Όπως φαίνεται, το γενικευμένο αυτό φαινόμενο έχει φτάσει και στο ζήτημα του κοροναϊού.

Το θέμα έθιξε και ο νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Ο κ. Χαρδαλιάς, σε μία προσπάθεια να αναδείξει τη σημασία της σωστής πληροφόρησης σε καιρούς έντονης ανησυχίας και εκτάκτων αναγκών, σημείωσε:

«Να ξεφύγουμε από τη συνωμοσία και να μείνουμε στα γεγονότα. Να μην μπαίνουμε στη λογική ότι υπάρχουν καταγγελίες πως δεν υπάρχουν μάσκες. Αν ισχύει κάτι μας βοηθάει να γίνουμε και καλύτεροι. Αν δεν μας λέει κανείς που υπάρχει, τότε είναι εγκληματικό και δεν βοηθάει καθόλου».

Σημειώνεται ότι, από το πρωί της Τρίτης, έχουν κάνει την εμφάνισή τους δημοσιεύματα που θέλουν μάσκες και αναλώσιμα να τελειώνουν από τα νοσοκομεία και, υπό αυτό το πρίσμα, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης έδωσε τη δική του απάντηση.