Μετά τον Β. Λεβέντη, που έχουμε ξεχάσει πόσα χρόνια είναι αρχηγός της Ενωσης Κεντρώων, ο επόμενος πολιτικός που διεκδικεί το ρεκόρ του μακροβιότερου επικεφαλής κόμματος είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Βρίσκεται στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ από το 2008, όταν σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, αλλά ακόμη και στο ΚΚΕ τίποτα δεν έμεινε το ίδιο σε επίπεδο ηγετικής εκπροσώπησης. Στη Ν.Δ. από το 2008 έως σήμερα διετέλεσαν πρόεδροι οι Κ. Καραμανλής, Αντ. Σαμαράς, Ευ. Μεϊμαράκης, Γ. Πλακιωτάκης και Κ. Μητσοτάκης. Στο ΠΑΣΟΚ οι Γ. Παπανδρέου, Ευ. Βενιζέλος και Φ. Γεννηματά. Στο ΚΚΕ, ο Δ. Κουτσούμπας διαδέχτηκε την Αλ. Παπαρήγα.

Ο Αλ. Τσίπρας κατέχει και ένα ακόμη ρεκόρ: Δεν έχει διαγράψει ποτέ του έναν άνθρωπο, κάτι που μέχρι και ο Β. Λεβέντης έχει κάνει.

Συνεπώς, τζάμπα χρόνο χάνει η Ν.Δ. όταν βγάζει ανακοινώσεις και τον καλεί να «διώξει» από το κόμμα τους «Πολάκηδες», τους «Καμμένους» παλαιότερα, τους «Κυρίτσηδες», τους «Γρηγόρηδες», τους «Λάμπρους», τις «Βουνάτσες» και τους «Καρανίκες».

Μόνο μία φορά πρέπει να «τιμώρησαν» στην Κουμουνδούρου στέλεχος και αυτό έγινε στην περίπτωση μιας δημοσιογράφου, συντρόφισσάς τους, η οποία στο Μέσο όπου εργαζόταν είχε κάνει ρεπορτάζ που δεν άρεσε στον αρχηγό Αλ. Τσίπρα.

Και το ερώτημα είναι απλό: Πώς γίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητά παραιτήσεις στελεχών της Ν.Δ. ή διαγραφές, κάτι που ο Μητσοτάκης το έχει κάνει από μόνος του και για ψύλλου πήδημα όταν χρειάστηκε, ενώ ο Αλ. Τσίπρας δεν εδέησε ούτε μία φορά να πράξει κάτι αντίστοιχο;