Η διαγραφή του βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Πάτση, από την κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, καθώς και η παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου των ΕΛΤΑ, Γιώργου Κωνσταντόπουλου, έφερε ικανοποίηση στα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως σημείωναν χαρακτηριστικά «κατάφεραν την κυβέρνηση να αποδεχθεί ότι υπάρχει μέγα σκάνδαλο στην υπόθεση των πλειστηριασμών με την συμμετοχή παραγόντων του κυβερνώντος κόμματος».

«Η περίπτωση του Πάτση δεν είναι ένα μεμονωμένο φαινόμενο, είναι ένα εκτεταμένο φαινόμενο»,  είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «Γιατί διεγράφη ο κ. Πάτσης; Είχε συστήσει εισπρακτική εταιρεία που ανήκει στα λεγόμενα "κοράκια", είχε απευθείας αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ και όλα αυτά ήταν γνωστά και δημοσιοποιημένα. Μαζεύονται πολλά: Πάτσης, Μαραβέγιας, Νικολάου, Κοντολέων. Είναι πάρα πολλά», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  και τόνισε ότι «ο κ. Πάτσης συμβολίζει τη γαλάζια λεηλασία, έχουν πέσει σαν τις ακρίδες. Έχουμε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που λειτουργούν ως τρωκτικά».

«Μεγάλη ουρά»

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου θεωρούν ότι η υπόθεση αυτή μπορεί να «έχει μεγάλη ουρά» αν ο πρώην βουλευτής βρεθεί σε ακόμα δυσκολότερη θέση. Όπως λένε μάλιστα, γι’ αυτό άλλωστε  το Μέγαρο Μαξίμου έσπευσε να διαγράψει τον βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος Ανδρέα Πάτση  και να «παραιτήσει» τον διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΤΑ, Γιώργο Κωνσταντόπουλου, μετά τις αποκαλύψεις  για  απευθείας αναθέσεις προς το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπούσε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ  ύψους 822.000 ευρώ.

Ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε στο στόχαστρο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ γιατί σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν στα χέρια τους ο Ανδρέας  Πάτσης εμφανιζόταν  ως ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού, οι οποίες αγόρασαν «κόκκινα» δάνεια 63 εκατ. ευρώ στην τιμή των 4,3 εκατ. ευρώ.

«Γνώριζε»

«Ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε ότι ο κ. Πάτσης είχε εισπρακτικές και πλούτιζε από κόκκινα δάνεια από τον Φεβρουάριο του 2020», λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα και επισημαίνουν: «Γνώριζε ότι είχε ρημάξει στις απευθείας αναθέσεις τα ΕΛΤΑ από τον Ιούνιο του 2021, όταν και κατέθεσε σχετική επίκαιρη ερώτηση στον κ. Πιερρακάκη ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, κ. Κάτσης, χωρίς να λάβει ποτέ απάντηση. Δύο χρόνια γνώριζε και επικροτούσε το πλιάτσικο, αφού δεν έκανε τίποτα. Πολύ απλά γιατί το πλιάτσικο στα ταμεία είναι η κανονικότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Με καθυστέρηση δύο ετών και μετά από τριήμερη σιωπή έσπευσε τώρα να διαγράψει τον κ. Πάτση, μόνο και μόνο γιατί οι πολίτες έχουν πλέον καταλάβει ότι χιλιάδες σπίτια και πρώτες κατοικίες θα βγουν σύντομα στο σφυρί για χάρη των funds και των τραπεζών».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέδωσε μάλιστα την διαγραφή του βουλευτή στο γεγονός ότι  πλέον υπάρχει ένταση με τους πλειστηριασμούς στην κοινωνία. Εν τω μεταξύ, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν αίτημα σύγκλησης της Επιτροπής Πόθεν Έσχες μετά τις αποκαλύψεις «για τις παράνομες και ανήθικες πρακτικές» του πρώην βουλευτή Γρεβενών της ΝΔ.

Το αίτημα

Όπως αναφέρεται στο αίτημα, ο αρμόδιος τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ αποκάλυψε ότι ο Βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ, κ. Ανδρέας Πάτσης, τυγχάνει ιδιοκτήτης - κατά ποσοστό 100% - τριών (3) αλλοδαπών εταιρειών και συγκεκριμένα: α) της εταιρείας με την επωνυμία «SIGHTGREEN LTD»,  β) της εταιρείας με την επωνυμία «DAGORLIA LTD» και γ) της εταιρείας με την επωνυμία «HORSELORD LTD», οι οποίες άπασες έχουν καταστατική και πραγματική έδρα στην Κύπρο και οι οποίες μετέχουν στο κεφάλαιο (με διάφορα ποσοστά) σε ελληνικές εταιρείες, ιδιοκτησίας ή συμφερόντων του ανωτέρω Βουλευτή.  

Το γεγονός αυτό, ήτοι η συμμετοχή του  Ανδρέα Πάτση στο κεφάλαιο των ανωτέρω αλλοδαπών εταιρειών, προκύπτει και αποδεικνύεται άνευ ετέρου και από την Δήλωση Πόθεν Έσχες που ο ίδιος έχει υποβάλει για τη χρήση του έτους 2020, η οποία έχει αναρτηθεί στον επίσημο ιστότοπο της Βουλής των Ελλήνων.