Κοντά σε όλους τους πολίτες, όπως άλλωστε το έχει υποσχεθεί, βρίσκεται ο ΕΟΔΥ με τις Κινητές Ομάδες Υγείας που ήδη δρουν στην ηπειρωτική Ελλάδα πραγματοποιώντας τεστ κοροναϊού σε δομές της χώρας, αλλά και τις πλωτές ομάδες που ξεκίνησαν πριν λίγες ημέρες τις επισκέψεις σε νησιά των Κυκλάδων.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, η ψυχή του ΕΟΔΥ, παραμένει μπροστάρης και σ’ αυτή τη δράση συνοδεύοντας τα πλωτά κλιμάκια στις Κυκλάδες. Η συγκυρία απαιτεί δράση και ο Παναγιώτης Αρκουμανέας βρίσκεται στις επάλξεις κι όχι πίσω από ένα γραφείο, επιβλέποντας και ο ίδιος τις δειγματοληψίες σε όλη την επικράτεια.

arkoumaneas2222

Αυτή τη βδομάδα βρέθηκε μαζί με τις Πλωτές Ομάδες του ΕΟΔΥ στις Κυκλάδες, καθώς ξεκίνησαν τις πρώτες τους δράσεις. Το ίδιο είχε κάνει και στην Αθήνα, και στη Θεσσαλονίκη, και στη Λάρισα και σε κάθε περιοχή που ο ΕΟΔΥ ξεκινούσε εν μέσω μιας πρωτόγνωρης πανδημίας δειγματοληπτικούς ελέγχους εμπεδώνοντας το αίσθημα της ασφάλειας στις τοπικές κοινωνίες. 

arkoumaneas26

arkoumaneas27

arkoumaneas25



«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους κατοίκους των πανέμορφων νησιών μας για τη θερμή υποδοχή και την αγάπη που έδειξαν στα κλιμάκιά μας. Ο ΕΟΔΥ είναι δίπλα τους», γράφει σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, ικανοποιημένος από το αίσθημα ασφάλειας που προσέφεραν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στους κατοίκους των νησιών.

arkoumaneas23

Σημειώνεται ότι ήδη οι Πλωτές Ομάδες του ΕΟΔΥ βρέθηκαν στην Μήλο, την Κίμωλο, τη Φολέγανδρο και τη Σίκινο πραγματοποιώντας τεστ για τον COVID-19 ενόψει της άφιξης τουριστών.

arkoumaneas24


 Ο ΕΟΔΥ, αξιολογώντας την ιδιαιτερότητα της ελληνικής γεωγραφικής κατανομής και τις δυσκολίες επικοινωνίας με τα δεκάδες ελληνικά νησιά, σύναψε συμφωνία συνεργασίας με τη «Σύμπλευση ΑΜΚΕ» για την πραγματοποίηση των τεστ σε μικρά και απομονωμένα νησιά του Αιγαίου.

 Η Σύμπλευση με τα φουσκωτά και τα πληρώματά της μετέφερε τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ από την Αττική σε κάθε νησί ενώ οι εξετάσεις έγιναν από κοινού με τους ιατρούς και τους εθελοντές της Σύμπλευσης και πάντα με βάση το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

 Στη συνέχεια η Σύμπλευση μετέφερε τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και τα βιολογικά δείγματα που συλλέχθηκαν και συσκευάστηκαν κατάλληλα στα συνεργαζόμενα εργαστήρια στην Αττική.