«Φωτιά» μετά… μουσικής έβαλε στο «μαγαζί» του Αλέξη Τσίπρα ο Νίκος Παππάς, ο οποίος 24ώρες μετά τις αποκαλύψεις ενός αδίστακτου παρακράτους, όπως διαπιστώνεται και από τις συνομιλίες και τα «deal» που επιχείρησε να κλείσει με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, παραμένει στη θέση του «έμπιστου» δεξιού χεριού του πρώην πρωθυπουργού.

Ο Νίκος Παππάς, που δεν νιώθει ακόμη την ανάγκη να απομακρυνθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά ούτε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας νοιώθει πως πρέπει να τον απομακρύνει από τα καθήκοντά του με τα όσα αποκαλύφθηκαν από τον διάλογό του με τον επιχειρηματία, επιχειρεί να στρέψει αλλού το ενδιαφέρον και να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Μετά την αποκάλυψη του ηχητικού ντοκουμέντου που αποκάλυπτε όλο το παρασκήνιο ενός παραδικαστικού μηχανισμού ο κ. Παππάς, παρ’ ότι γνώριζε την αλήθεια έσπευσε να δηλώσει ότι το ηχητικό ντοκουμέντο είναι κατασκευασμένο και ότι οι διάλογοι είναι προϊόν μοντάζ.


«Επιστρατεύτηκε το πραγματικό παρακράτος με κατασκευασμένες συνομιλίες -προϊόντα εγκλήματος- που παραπέμπουν σε μαφιόζικες μεθόδους για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από το σκάνδαλο Novartis», δήλωσε αλλά… υπολόγισε πολύ πρόχειρα την δικαιολογία του. Προφανώς ήταν συγχυσμένος ή πανικόβλητος από τις αποκαλύψεις.

Λίγες ώρες αργότερα ανέφερε πως οι φράσεις του περί ατζέντας και χρημάτων δεν αφορούσαν τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο αλλά τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και συνεργάτες του.

«Οι διάλογοι είναι παραποιημένοι και οι αναφορές σε ατζέντα και σε δουλειές με λεφτά δεν αφορούσαν τον Δημ. Παπαγγελόπουλο, αλλά τους κ.κ. Σαμαρά, Μιωνή, Παπασταύρου», ανέφερε.

Μάλιστα, ο Ν. Παππάς έκανε λόγο για μαφιόζικες μεθόδους από τη Νέα Δημοκρατία όσον αφορά το ηχητικό ντοκουμέντο που κατέθεσε στην προανακριτική ο κ. Μιωνής.

Στελέχη της προανακριτικής αναφέρουν ότι η Εισαγγελία θα ερευνήσει για το αν το ηχητικό υλικό έχει υποστεί επεξεργασία, προσθέτουν ωστόσο πως η πρώτη εικόνα δεν δείχνει κάτι τέτοιο αφού η συνομιλία ακούγεται να λαμβάνει χώρα σε λόμπι ξενοδοχείου χωρίς να «σπάει» η μουσική που ακούγεται την ώρα που οι δύο άνδρες συνομιλούν.

Η ηχογράφηση ωστόσο  της συνομιλίας μεταξύ των δύο ανδρών, έγινε σε καφέ στην Κύπρο όπου είχαν συναντηθεί Παππάς και Μιωνής, και το ηχητικό μπακγκράουντ που συνοδεύει την συνομιλία προδίδει… ότι ο διάλογος είναι συνεχής και η ροή του λόγου κανονική.

Ο κ. Παππάς, ξέχασε φαίνεται ότι εύκολα μπορεί ένας τεχνικός να αποδείξει αυτό και για κακή του τύχη, το τραγούδι που ακούγεται είναι κι αυτό συνεχόμενο χωρίς καμία διακοπή.

Πρόκειται για το μουσικό κομμάτι sometimes she cries, των Warrant, μία από τις γνωστότερες μπάντες του αμερικάνικου μελωδικού hard rock/glam metal, οι οποίοι… έμελλε να καταρρίψουν τους ισχυρισμούς του Νίκου Παππά.

Αυτό είναι το τραγούδι που "συνόδευσε" την συνομιλία Παππά-Μιωνή



Το ηχητικό ντοκουμέντο της συνομιλίας Παππά-Μιωνή