Μιωνής και Καλογρίτσας, δύο τουλάχιστον από τους ανθρώπους που η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να προσεγγίσει και να απλώσει, όπως δείχνουν μέχρι στιγμής τα όσα καταγγέλλονται,  τα δίχτυα της προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι σκοπιμότητες για στοχοποίηση πολιτικών αντιπάλων, δείχνουν ως κεντρικό πρόσωπο τον απόλυτα έμπιστο και στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Παππά.

Το alter ego του τότε πρωθυπουργού εμφανίζεται ως ο άνθρωπος που έχει αναλάβει τις σκοτεινές διαδρομές για λογαριασμό του Μαξίμου. Οι αποκαλύψεις για την δράση Παππά, σαρώνουν το πολιτικό σκηνικό, ενώ είναι διάχυτος ο φόβος της Κουμουνδούρου για το τι θα ακολουθήσει.

Πολλοί δε, στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως ο Νίκος Παππάς, μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις, πρέπει να φύγει από το πολιτικό κάδρο του ΣΥΡΙΖΑ και να απομακρυνθεί από την πρώτη γραμμή του κόμματος.

Τα μέλη του κόμματος μάλιστα που αιφνιδιάζονται και τα ίδια από τις αποκαλύψεις για την δράση του Νίκου Παππά, πέρα από την απογοήτευσή τους εκφράζουν και την δυσκολία του να πρέπει να υπερασπιστούν στα κανάλια και στα πάνελ, την δράση του, αλλά και να δικαιολογήσουν την στάση του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Νίκος Παππάς συμπαρασύρει τόσο τον Αλέξη Τσίπρα, όσο και τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ που με τις απανωτές αποκαλύψεις δεν βρίσκει τον αντιπολιτευτικό του ρυθμό και βηματισμό. Μάλιστα, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έρχονται να επιβεβαιώσουν τους φόβους μερίδας στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ότι το κόμμα βουλιάζει συμπαρασυρόμενο από τα σκάνδαλα Παππά.

Η προσπάθεια στελεχών του κόμματος, όπως και του Τσίπρα, να στρέψει το ενδιαφέρον της πολιτικής επικαιρότητας στο οικονομικό πεδίο, όχι ότι κι εκεί θα είναι πιο ευνοϊκά τα πράγματα για την Κουμουνδούρου, πέφτουν συνεχώς στο κενό, αφού κάποια αποκάλυψη της δράσης Παππά, θα γυρίσει πίσω την όλη προσπάθεια του κόμματος να προχωρήσει. Με δεδομένο το σκηνικό, αλλά και το παρασκήνιο για τον ΣΥΡΙΖΑ, η εικόνα που εισπράττουν οι ψηφοφόροι, είναι ένα κόμμα στα πρόθυρα κατάρρευσης που δύσκολα θα αναδειχθεί ως αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση.