Πολιτικό σάλο προκάλεσαν οι συνταρακτικές καταγγελίες του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα, αναφορικά με «στήσιμο» εικονικής συναλλαγής, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί αρχικά για 3 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο Χρήστος Καλογρίτσας ξετυλίγεται σταδιακά το κουβάρι μιας ιστορίας που λάμβανε χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ή White House όπως προτιμούσαν να το αποκαλούν οι προηγούμενοι ένοικοί του, με το alter ego του τότε πρωθυπουργού Νίκο Παππά να φαίνεται πως κινούσε τα νήματα της διαπλοκής εκείνη την πενταετία.

Βρίθουν κωδικών ονομασιών και συνθηματικών φράσεων τα emails που περιλαμβάνονται στη μήνυση του Χρήστου Καλογρίτσα.

«White House» ή αλλιώς «μαγαζί» όπως αναφέρει ο Νίκος Παππάς στο ηχητικό Μιωνή και εσχάτως το παζλ του παρακράτους επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συμπληρώνει ένα «άμωμο ον», υπεράνω όλων που ακούει στο κωδικό όνομα «White Porscha».

«White House» λοιπόν είναι το Μαξίμου και μένει να διευκρινιστεί ποιος ήταν ο «White Porscha», ερώτημα το οποίο έχει θέσει με ανακοίνωσή της η ΝΔ ζητώντας εξηγήσεις για το ποιος κρύβεται πίσω από την ονομασία.

Τι σημαίνει «White Porscha»

Σύμφωνα με μια εκδοχή ο όρος στα αραβικά σημαίνει «άμωμος ύπαρξη», δηλαδή «το αμόλυντο ον». Ο αραβικός κόσμος ως «White Porscha» ορίζει μια οντότητα. Ένα άμωμο ον, που είναι υπεράνω όλων, μια αόρατη παρουσία που κινεί τα νήματα, ο Θεός.

Σε e-mail που έγραψε στις 27 Αυγούστου 2016 ο Φουάντ Κούρι στον κ. Καλογρίτσα και κατατίθεται με την μηνυτήρια έγκληση του κ. Καλογρίτσα εισάγεται ο συγκεκριμένος όρος και αναφέρει αναλυτικά: «Η ιδέα δεν είναι άμεσα ή έμμεσα να καταγραφούμε σε μια συναλλαγή χρηματοδότησης, η οποία θα αφήσει ίχνος για την τελική συναλλαγή. Οι επικεφαλής και ο Λευκός Οίκος και η White Porsca είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των «φίλων» στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ποιου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του Κυπριακού Αριθμού, που είχα μοιραστεί μαζί σας. Ας παραμείνει σε αυτή τη φόρμουλα.