Υπό διαφορετικές συνθήκες ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής η πρώτη Σύνοδος Κορυφής στην περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού που διεξάγεται με φυσική παρουσία των ηγετών των κρατών-μελών των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όλοι οι ηγέτες που μετέβησαν στο κτήριο στο οποίο διεξάγεται η σύνοδος φορούσαν μάσκα την οποία έβγαλαν μόνο για τις δηλώσεις τους μπροστά στις κάμερες.
Φυσικά κάθε είδους χειραψία αποφεύχθηκε και μόνο χαιρετισμοί με τους αγκώνες έλαβαν χώρα.

Ένα από τα κλικ που ξεχώρισε δείχνει την μάσκα του Κυριάκου Μητσοτάκη αφού ο Έλληνας πρωθυπουργός επέλεξε μια μάσκα στην οποία είναι κεντημένη η ελληνική σημαία.

ξγξ


Ιδιαίτερη και η μάσκα του Βούλγαρου πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ ο οποίος επέλεξε μια με φίλτρο και όχι πολύ καλά τοποθετημένη.

boiko-borisov

Εντωμεταξύ η Σύνοδος ξεκίνησε ανήμερα των γενεθλίων της Άνγκελα Μέρκελ η οποία κλείνει τα 66, με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα να της κάνει ένα δώρο.

angela-merkel-present

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ από την άλλη μεριά είπε ότι έφερε ένα δεύτερο πουκάμισο μαζί του στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο σε περίπτωση που χρειαστεί άλλο ένα 24ωρο μαραθώνιο διαπραγματεύσεων προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο Μπετέλ τόνισε ότι είναι καίριας σημασίας να δείξουν τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ αλληλεγγύη, επειδή αν καταρρεύσει η οικονομία μίας χώρας λόγω της υγειονομικής κρίσης, τότε θα επηρεαστούν κι όλες οι άλλες. «Η αλληλεγγύη είναι προς το συμφέρον όλων μας», δήλωσε στο Reuters.

 Ο Μπετέλ τόνισε ακόμη ότι θα είναι λάθος να επιρριφθεί η ευθύνη στην Ολλανδία σε περίπτωση ναυαγίου κι ότι θα χαρεί αν οι ηγέτες καταλήξουν σε συμφωνία, που θα αποτελέσει κι ένα δώρο γενεθλίων για την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, που κλείνει σήμερα τα 66.