Τη σφοδρή αντίδραση του βουλευτή Δωδεκανήσων της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Παππά, προκάλεσαν όσα ανέφερε ο Κώστας Μάρκου του ΣΥΡΙΖΑ για τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, κάνοντας μάλιστα και χειρονομίες.

Ο Γιάννης Παππάς σηκώθηκε όρθιος και απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ φώναζε ότι είναι «αίσχος, ντροπή και ανήθικο» να γίνονται και να λέγονται τέτοια πράγματα μέσα στην ολομέλεια. «Είναι προσβολή στον ναό της δημοκρατίας να  χειρονομείτε και να εκφράζεστε σε συναδέλφους σας με αυτόν τον τρόπο» έλεγε δυνατά.  Η αντίδραση ήταν τόσο έντονη που ο προεδρεύων Θανάσης Μπούρας, πριν διακόψει και αποβάλει τον Κώστα Μάρκου, ανακάλεσε στην τάξη τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Γιάννης Παππάς σχολίασε το γεγονός με ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook γράφοντας χαρακτηριστικά:

Για όσους παρακολουθήσατε την ένταση που έλαβε μέρος εντός της αίθουσας του Ελληνικού Κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τον Παπαγγελόπουλο , θα ήθελα να σας ενημερώσω πως μετά την ανάρμοστη και αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά που είχε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάρκου, ζήτησα την αποβολή του από την ολομέλεια της Βουλής.
Τέτοιες χυδαίες συμπεριφορές, ανάρμοστες χειρονομίες και ανήθικες αναφορές δεν έχουν θέση στον ιερό ναό της Δημοκρατίας και θα παλεύω καθημερινά για να εξαλειφθούν τέτοιου είδους φαινόμενα.
Αποδεικνύεται καθημερινά, πως το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς ήταν ένα απατηλό όνειρο.